Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Pakdemirli: "Tarım politikaları akademisyenlerle daha da güçleniyor"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yüksek teknoloji, içinde bulunduğumuz şartlarda tarım sektörü için olmazsa olmaz hale geldi. Bu sebeple üniversitelerimizi tarımda fiili olarak kullanmak istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Pakdemirli: "Tarım politikaları akademisyenlerle daha da güçleniyor"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yüksek teknoloji, içinde bulunduğumuz şartlarda tarım sektörü için olmazsa olmaz hale geldi. Bu sebeple üniversitelerimizi tarımda fiili olarak kullanmak istiyoruz” dedi.

Ülkenin değişik üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım politikalarını akademisyenlerle daha da güçlendirecekleri mesajını verdi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Dursun, Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Erdem, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ve Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) sosyal tesislerinde bir araya gelen Pakdemirli, tarım politikalarının oluşturulmasında faydalanmak için akademisyenlerin görüşlerini dinledi. Görüşmede tarım sektörü üzerine yaptıkları tez ve araştırmaları Pakdemirli’ye aktaran akademisyenler, ayrıca doğal tarım üzerine yürüttükleri projeleri de ilettiler.

Tarım ve Orman Bakanlığının hizmet alanına giren sektör temsilcileriyle sürekli bir araya geldiğini vurgulayan Pakdemirli, “Zaman zaman sektör temsilcileriyle buluşuyor ve onların problemlerini dinliyoruz. Bu problemlerin çözümü, ülkemizin tarım politikalarının güçlendirilmesi için ise bilim insanlarımızın görüşlerinden, önerilerinden ve çalışmalarından faydalanmaya çalışıyoruz” dedi.

Tarım ve bilimi eşleştirerek tarımda yüksek teknolojiyi kullanmak istediklerini belirten Bakan Pakdemirli, “Yüksek teknoloji, içinde bulunduğumuz şartlarda tarım sektörü için olmazsa olmaz hale geldi. Bu sebeple üniversitelerimizi tarımda fiili olarak kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

Gelecekte gıda arzı ve güvenliğinin çok önemli olacağının altını çizen Pakdemirli, “Artık biliyoruz ki tarım stratejik bir sektör haline geldi. Tarımda uygulayacağımız stratejiyi daha fazla güçlendirmek, sahip olduğumuz alt yapıyı artırmak ve olası riskleri azaltmak için üniversitelerimizin çalışmalarından ve akademisyenlerimizin fikirlerinden yararlanacağız. Bir ülke geleceğini inşa ederken yetiştirdiği bilim insanlarının deneyimine başvurmalı. Bu maksatla ülkemizin önde gelen saygın akademisyenlerini ağırladık ve onlarla samimi bir ortamda tarım politikalarını konuştuk. Onların önerilerini aldık. Kendilerine bu değerli görüşlerini ve deneyimlerini paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu tür buluşmaları bundan sonra da aralıklarla yapacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.