Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşük Enflasyon, Düşük Faiz Ortamında Büyüme

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 00:03

Kısa adı BALKANTÜRKSİAD olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Cuma akşamı önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı.

Artık bir BALKANTÜRKSİAD geleneği olan Sinerji Toplantılarının 22’incisinde DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ağırlandı. Ateş, katılımın çok yoğun olduğu toplantıdan önce bizlere açıklamalarda bulundu, sonra da toplantı sırasında ekonomi ile ilgili güzel bir sunum yaptı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Merkez Bankası’nın son 250 baz puan indirme kararıyla faiz bin baz puan geri geldi. Bunun böyle süreceğini düşünüyoruz. Bir taraftan da öncü göstergeler, sanayide çarkların yavaş yavaş dönmeye başladığını gösteriyor. Bu da ileriye doğru bize büyüme ışıltısı veriyor" dedi.

Dengelenme sürecine girildiğini, bu sürecin de iyi sonuçlar verdiğini belirten, enflasyon, faiz, kur gibi göstergelerde çok olumlu gelişmeler olduğuna işaret eden, istihdam için büyümeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Ateş, “Faizler düşüyor. Bu kredilere de aynı şekilde yansıyor ve iş yapanlar, yatırım yapacaklar açısından çok faydalı. Geçtiğimiz yıldan bu yıla toplam yatırım harcamalarında çok ciddi, yüzde 22'nin üzerinde azalma var. Bu, Türkiye'nin alışık olduğu bir şey değil. Kapasite kullanım oranlarının yükselme eğilimini ve PMI denilen öncü göstergenin üretimde artık başını yukarı çevirdiğini ve bu çerçevede büyümenin peşi sıra geleceğini söyleyebiliriz. Hal böyle olunca 'nispeten düşük enflasyon, düşük faiz ortamında büyümeyi nasıl gerçekleştiririz' modeli üzerinde yoğun bir çalışma var. Ülkemiz, büyük bir ülkedir. Bunu da başaracağımıza en ufak kuşkum yok” diye değerlendirmede bulundu.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, Türkiye’nin büyüyen ekonomisine paralel olarak Balkanlardaki ekonomik faaliyetleri de artış kaydettiğini hatırlatırken, “BTSO olarak Balkan ülkeleriyle yakın, güçlü ve kalıcı bağlar kurarak bu rakamları çok daha yüksek bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Açılış konuşmasında ‘güven’ konusuna vurgu yapan, birlik ve beraberliğe dikkat çeken BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ise, “Biz içeride ve dışarıda yeniden güvenin tesis edilmesinin birinci öncelik olması gerektiğine inanıyoruz. Yoksa enflasyonun da, cari açığın da, işsizliğin de üstesinden hep beraber geliriz” diye konuştu.

Evet, Berat Tunakan’ın dikkat çektiği gibi bu gerçekten bu dönemde en çok güven ile birlikte birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

22. Sinerji Toplantısı’na katılan ve birer selamlama konuşması yapan AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Atilla Ödünç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabayık ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de övgüyle bahsettikleri BALKANTÜRKSİAD’ın, Bursa’da başta eğitim ve diğer alanlar olmak üzere önemli işlere imza attığın söylediler.

Biz de teşekkürler BALKANTÜRKSİAD diyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.