Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DURUM ÇOK VAHİM!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 00:06

Bursaspor’da adayların listelerini açıklamasıyla kongre için son düzlük gözüktü ama camiada yaprak kımıldamıyor. Yarınlar adına endişeli ve sessiz bir bekleyiş sarıp sarmalamış Yeşil Beyaz sevdalılarını...

Ortaya çıkan manzaraya bakıldığında belli ki gerek başkan gerekse yönetici bazında adaylar ile projeleri/vaatleri bazında yeterli bulmayanlar çoğunlukta...

60 yıla yakın geçmişiyle tarihi nice başarılarla dolu bir spor kurumu düşünün... Son 15 yılına, yarısı olağanüstü olmak üzere 15 küsur kongre sığdıran bir kulüp olur mu? Genel kurul üyelerini stattan çok seçim salonlarına koşturan bir kulüp olur mu?

Olur; işte Bursaspor!

Bir Divan Kurulu üyesi olarak, 30 yıllık gözlemlerimin getirisiyle camiayı çok iyi tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim:

Bursaspor’da bazı isimleri alt alta koyup yekûn alamazsınız!

Aynı kapta kaynamayacak olanlar çoğunluktadır.

Kulislerde başkan adaylarının‘Torba dolsun, liste olsun’ gibisinden camiada hiç tanınmayan isimlerle yönetimlerini oluşturduğu yolunda düşünenler ağırlıkta. Nitekim bir listede art arda gelen istifalar bunu doğrular gibi.

Tanıyıp tanımamak çok da önemli değil ama mesela; mevcut başkanın dışındaki iki başkan adayı seçim öncesi bir maçta Bursaspor tribünlerinden birine otursaydı; taraftar olarak ‘acaba’ kaç kişi tanırdı?

Ancak şu da unutulmasın; her biri farklı bir değer olan, geçtik Bursa’yı ülke hatta Avrupa genelinde bilinir/ tanınır isimlerden oluşan’29 Dev Adam’dan oluşan ‘Rüya Yönetim’ ile Bursaspor’un kayyuma kalışının ve de 2. Lig’in kapısından dönüşünün henüz mürekkebi kurumadı.

Vaatlerin taraftar dünyasında tatmin edici bulunmaması gayet doğal... Geçmişte birçok adaydan dinlediğimiz Bursaspor koleji ve Timsah Arena’nın çevresine kurulacak yaşam merkezi ya da stat isim hakkı gibi uzun süreç isteyen projeler çok tekrarlandığı için pek heyecan uyandırmıyor.

Transfer konusuna gelince; bu çok geniş kapsamlı bir kavram...

‘Göreve gelince onu-şunu-bunu alacağım’ gibi benzeri söylemlerin bir anlamı yok. Geçmişte Yeşil Beyazlı forma ile nice başarılara imza atan ancak futbol hayatını noktalayan, ya da futbolculuğunun son demlerini yaşayan isimleri Brezilya’dan, Arjantin’den getirmek yıllardır kanaya kanaya açılan dev yarayı değil kapatmak merhem bile olamaz...

Şampiyonluk sezonu ve onun 2 yıllık artçı döneminde rakiplerin kıskanarak baktığı teknik oyuncuları bünyesinde barındıran Timsah, sonralarda adam olarak en fakir dönemlerini yaşamıştır. İşte bu nedenle göreve gelecek yeni yönetimin, Bursaspor’un iç ve dış transferden ibaret kadrosuna eğilip operasyona buradan başlaması gerekmektedir. Çünkü sistem ve taktik işlerliğini sahada yapacak kalitede futbolcun yoksa onların başına hangi yetenekte teknik direktör getirirseniz getirin sonu hüsrandan öteye bir şey olmaz.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.