Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uruguay'da 'yasal marihuana'da son adım

Uruguay hükümeti marihuana satışına izin veren kararnamenin detaylarını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 01:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2014 02:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uruguay'da 'yasal marihuana'da son adım
 Hafta başında bakanlar kurulunda onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek olan kararnameye göre, Uruguay vatandaşları eczanelerden haftada 10, ayda ise 40 gramı geçmemek üzere marihuana satın alabilecek. Dijital parmak izi ile belirlenecek satışlarda kotayı geçmeye çalışan kişilere cezalar verilecek. Satış fiyatlarını ise hükümet belirleyecek. Böylece Hollanda marihuana satışına izin veren tek ülke olma özelliğini yitirecek. Ancak Uruguay’dan farklı olarak Hollanda’da sadece kafelerde marihuana satışı yapılabiliyor.

BARLAR ÖZEL LİSANSLA YILDA 500 GRAM SATABİLECEK

Uruguay Bakanlar Kurulu ayrıca eğlence yerlerinde uyuşturucu tüketimine de yeni düzenlemeler getirdi. Bar ve gece kulübü gibi eğlence yerlerinde marihuana kullanımına müsaade eden iş sahiplerinin özel lisans çıkartması gerekecek. Bu kulüpler iş yerlerinde yılda yarım kiloya kadar marihuana satabilecek.

FİRMALAR İHALEYE GİRECEK


Uruguay hükümeti ayrıca uyuşturucu yapımında kullanılan bitki türlerine de açıklık getirdi. Yaklaşık yüze yakın bitki türünden üretim yapmak isteyen firmalar hükümete başvurarak ihaleye girebilecek.

“GENÇLERİMİZ İÇİN YAPIYORUM”

Marihuana satışına destek veren Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, “Bunu gençlerimizin geleceği için yapıyorum” dedi. Mujica, Güney Amerika’daki uyuşturucu kartellerin gücüne değinerek “Birilerinin bu kıtada bir adım atması gerekiyordu. Gelen eleştirilerin farkındayım ancak bu sorunu yasallaştırarak mafyaya darbeyi vurup gençlerimizi bu alışkanlıktan kurtarabiliriz” diye konuştu.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.