Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk okulu öğrencileri, ödül töreninde sahneye sığmadı

Romanya hükümeti, yurtdışında ülkenin yüzünü ağartan olimpiyat öğrencilerini ödüllendirdi. Türk okulları 44 öğrencisiyle sahneyi doldurdu.Romen hükümeti her yıl, uluslararası olimpiyatlarda ülkeye madalya getiren öğrencileri törenle...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya hükümeti, yurtdışında ülkenin yüzünü ağartan olimpiyat öğrencilerini ödüllendirdi. Türk okulları 44 öğrencisiyle sahneyi doldurdu.

Romen hükümeti her yıl, uluslararası olimpiyatlarda ülkeye madalya getiren öğrencileri törenle ödüllendiriyor. Bu yıl ülkeye 122 farklı okuldan 266 öğrenci madalya getirdi. Öğretmenler, öğrenciler ve velileri Çavuşesku Sarayı’nda düzenlenen törende salonu doldurdu.

Öğrenciler ve öğretmenler, tek tek sahneye davet edilerek kendilerine sertifikaları verildi. Sıra Türk okullarına gelince, Eğitim Bakanı Sarin Campeanu, elindeki sertifikanın çokluğuna dikkat çekerek okul müdürü Mustafa Öz’ü tebrik etti. Ardından 44 öğrenci ve branş öğretmenleri sahneye çıkarak ödüllerini aldı. İdarecilerin de sahneye çıkmasıyla birlikte öğrenciler sahneye sığmadı. Bakan ve beraberindekiler Türk okulu öğrencileriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Töreni müteakiben ayrıca bin Euro'ya varan para ödülü alan öğrenciler duygularını Cihan’a değerlendirdi. Öğretmen ve ailesine teşekkür eden matematik olimpiyatçısı Marius Bocanu, yaşadığı çifte bayramı şöyle anlattı: "Okula kaydolduğum 5 yıl öncesinden bu yana herkesin üzerimde emeği var. Burada taltif edilmekten mutluyum. Ayrıca Amerika Princeton Üniversitesi’nden kabul aldım. Bu yüzden benim için çifte bayram oldu bugün." dedi.

Yazın yapılan Türkçe Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Smaranda Necşeşti Popescu da ödül sevinci yaşayanlar arasındaydı. Popescu duygularını, "Türkçe olimpiyatlarında madalya kazandım. Türk okluna gittiğim için çok mutluyum." şeklinde dile getirdi.

20 hizmet yılını geride bırakan Türk okulları, bu süre içinde Romanya’ya toplam 530 uluslararası madalya kazandı. Ülke genelindeki 10 okulda 3 bin 200 öğrenci eğitim görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.