Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şili'den Soma'ya destek

Şili'de 69 gün boyunca çöken bir madende mahsur kalan işçilerden Soma'daki Türk madencilerin ailelerine destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 01:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 02:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şili'den Soma'ya destek
 Şili'den Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine destek geldi. Desteği veren, 2010'daki maden kazasında iki aydan fazla bir süre yeraltında mahsur kalan 33 madenciden biri Mario Sepulveda.

Sepulveda,madenden çıkartılan ikinci işçiydi. Mario Sepulveda, Soma'daki madencilerin başlarına gelenler nedeniyle üzüntülü ve öfkeli. Sepulveda hislerini, “Büyük bir öfke ve çaresizlik hissediyorsunuz. Hepimiz ailemizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundayız. Bu yüzden de gereğinden fazla risk göze alınabiliyor. Türkiye'deki meslektaşlarımıza başına gelenlerden büyük bir üzüntü duyuyorum” sözleriyle anlattı.

Şilili madenci, Soma'daki madencilerin ailelerine tavsiyelerde de bulundu.

“Yaşanan zor anıları, ailelerin yaşadıkları acı hepsini anlıyorum. Onlara biraraya gelmelerini, bu konuda adımlar atılmasını sağlamak için, adil bir mahkeme için doğru insanlarla temasa geçmelerini tavsiye ediyorum. Umarım Türkiye'deki maden güvenliğiyle ilgili yasalar, bir felaket olduğu için ve ne yapılmaması gerektiğinin örneği olduğu için değşir”

Şili'de 33 madenci 4 yıl önce meydana gelen maden kazasında mahsur kalan madenciler 69 gün sonra kurtarılmıştı. 17 gün kaçış odasındaki yiyecek, su ve oksijenle hayatta kalan Şilili madencilere daha sonra sondaj borusuyla ek malzeme gönderilmişti.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.