Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rasmussen: Karzai anlaşmayı imzalamazsa yardımlar tehlikeye girebilir

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan’da toplum liderlerinden oluşan meclisin onayladığı ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması'nın Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından da vakit geçirmeden onaylanmasını istedi.NATO Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rasmussen: Karzai anlaşmayı imzalamazsa yardımlar tehlikeye girebilir
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan’da toplum liderlerinden oluşan meclisin onayladığı ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması'nın Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından da vakit geçirmeden onaylanmasını istedi.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Rasmussen, “Karzai’nin Loya Jirga’ya kulak vereceğini umuyorum.” dedi. Anlaşma, binlerce Amerikan askeri ile müttefiklerinin 2014 sonrasında da askeri eğitmen sıfatıyla Afganistan'da kalmaya devam etmesine imkan sağlayacak.

Karzai’nin anlaşmayı imzalaması durumunda bunun ülkedeki güvenliğe olumsuz etki yapabileceğini ifade eden Rasmussen, “Sadece askeri yardımlar değil, uluslararası toplumun taahhüt ettiği kalkınma yardımları da tehlikeye girebilir.” uyarısını yaptı.

Ukrayna’daki gelişmeleri de değerlendiren Rasmussen, “Polisin Kiev’de aşırı güç kullanmasını şiddetle kınıyorum.” dedi ve Ukrayna yönetiminde toplantı ve ifade özgürlüğüne uygun davranmaları beklediklerini dile getirdi.

Ukrayna’nın AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamayı reddetmesini değerlendiren Rasmussen, “Tabii ki kimlerle işbirliği yapmayı seçtiklerine saygı gösteriyoruz ama bu karar verme sürecinin gerçekten demokratik olması gerekir.” diye konuştu.

İki gün sürecek toplantılarda Afganistan meselesi başta olmak üzere güvenlik endişeleri üzerinde odaklanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.