Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris'te aşıkları kızdıracak kampanya

Paris'te 'aşıklar köprüsü' olarak bilinen Archeveche ve Pont Des Arts köprülerine daha fazla 'aşk kilidi' takılmaması için kampanya başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 03:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 04:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paris'te aşıkları kızdıracak kampanya
 Fransa 'nın başkenti Paris'te Seine Nehri üzerinde bulunan 20’ye yakın köprüye çiftler, üzerine isimlerini yazdığı kilitleri asıyor ve sonsuz aşkın simgesi olarak anahtarını da nehre atıyor. Ancak ilk olarak 2008 yılında Archeveche köprüsünde başlayan bu modanın karşısında bugünlerde beliren bir tehlike var. Paris'te yaşayan iki Amerikalı, bu modaya karşı bir kampanya başlattı. Archeveche ve Ponts Des Arts köprülerine ‘ aşk kilidi’ takılmasını yasaklatmayı hedefleyen ‘aşk kilidine hayır’ kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Aşkın başkenti Paris’te “aşk kilidi” modası nedeniyle Seine Nehri üzerindeki köprülerde yaklaşık 700 bin kilit birikmiş durumda. Kilitlerin hem köprülerin mimarisine zarar verdiğini hem de manzarayı bozduğunu savunan Anselmo ve Taylor’ın şubat ayında başlattığı kampanyada, Paris Belediyesi’nden köprülere aşk kilidi takılmasının yasaklaması isteniyor.

Şimdiye kadar 3500 kişi tarafından imzalanan kampanyada eğer 10 bin imzaya ulaşılırsa aşıklar, köprülere kilit asma yasağıyla karşı karşıya kalabilir. Kampanya belediyeci Jean-Pierre Lecoq tarafından da destekleniyor. Lecoq’a göre de aşk kilidi takıntısı tam bir delilik.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.