Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odessa yangını: Kurtulanları boğarak öldürdüler

Ukrayna'nın Odessa kenti 46 kişinin sendika binasında yakılarak katledildiği 'Kara Cuma'nın yaralarını sarmaya çalışırken katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları kan donduruyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 02:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 03:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Odessa yangını: Kurtulanları boğarak öldürdüler
 Olaydan sağ kurtulan Tatyana Ivananko, ırkçı grubun binayı ateşe verdikten sonra, hayatta kalanları boğduğunu ve sopalarla dövdüğünü, polisin de bunu engellemek için hiçbir şey yapmadığını belirtti.

RT.com’a konuşan Ivananko, “Birincisi kimse böyle bir acımasızlık beklemiyordu ikincisi de kaçmak için çok geçti. Binaya girdiğimizde onların girişini engellemek için barikat kuruyorduk. Ancak binanın önündeki kalabalık kısa sürede büyüdü. Her yerden geliyorlardı” dedi.

Irkçı grubun önce molotofkokteylleri atarak birinci ve üçüncü katı alevler içerisinde bıraktığını belirten Ivananko, grubun “Hiçbirinizi canlı bırakmayacağız” şeklinde sözler söylediğini aktardı.

Tatyana Ivananko

İçeri atılan havai fişekler sebebiyle bina içerisindeki insanların bir şey göremez hale geldiğini söyleyen Ivananko, “O anda yapacak bir şey olmadığının ve herkesin kendisini kurtarmaya çalışması gerektiğinin farkına vardık” dedi.

Polisin hiçbir şey yapmadığını itfaiye geldiğinde de çok sayıda kişinin ölmüş olduğunu ve artık çok geç olduğunu söyleyen Ivananko, en yakın itfaiyenin 700 metre uzaklıkta olduğunu vurgulayarak itfaiyenin bu kadar gecikmesinin anlaşılmaz olduğunu söyledi.

Ivananko, ırkçı grubun bina içerisine girmeyi başardıktan sonra çok sayıda kişiyi boğduğunu söyledi. Kaçmaya çalışanların da boğulduğunu, henüz ölmemiş olanların da camdan aşağı atıldığını söyleyen Ivananko, “17 yaşında holiganlar insanları sopalarla döverek öldürüyordu” dedi.

Ivananko, Ukrayna Devlet Başkanı Yardımcısı Vitaly Yarema’nın binada öldürülenler içerisinde yabancıların bulunduğu yönündeki iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ivananko, öldürülenlerin hepsinin Odessa’lı olduğunu belirtti. Ivananko, olayların sorumlusunun “Ukrayna’yı bölen hükümet” olduğunu söyledi.

(Evrensel)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.