Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama'dan 'Kırım' itirafı

Kırım’da Rusya’yla yaşanan kriz sürerken AB ile görüşmeler için Brüksel’e geçen ABD Başkanı Barack Obama, Birinci Dünya Savaşı hatırlatması yaptı. Savaşta ölen ABD’lilerin mezarlarını ziyaret eden Obama, “Bu savaştan çıkan dersler bizim için halen geçerli” dedi. ABD Başkanı güç kullanılmayacağı için Kırım’ın Rusya’nın kontrolünde kalmaya devam edeceğini de ilk kez kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2014 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2014 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obama'dan 'Kırım' itirafı
 Hollanda’da katıldığı iki günlük Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin ardından Avrupa Birliği temsilcileri ile görüşmeler için Belçika’ya geçen ABD Obama, Rusya’yla yaşanan Ukrayna gerginliğinin gölgesinde kalan Avrupa seyahatine Birinci Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına kurulan mezarlık ziyaretini de ekledi. Obama, patlak veren uluslararası krizler konusunda Birinci Dünya Savaşı hatırlatması yaparak, “Bu savaştan çıkan dersler bizim için halen geçerli” dedi.

KIRIM RUSYA’DA KALACAK

Savaşta hayatını kaybeden ABD’lilerin mezarları başında Belçika Kralı Philippe ve Belçika Başbakanı Elio Di Rupo ile birlikte saygı duruşunda bulunan Obama, Avrupalı liderlerle eski kıtanın yanı başındaki Ukrayna krizinin nasıl sonlandırılabileceğini konuştu. Obama, Kırım’ı kontrolü altına alan Rusya’ya yönelik ilave yaptırımlar uygulanacağı sinyali verirken, Kırım’ın Rusya’nın kontrolünde kalmaya devam edeceğini ise ilk kez kabul etti. Obama, “Bölgeden güç kullanarak çıkarılmaları yönünde bir beklenti yok” diye konuştu.

SURİYE’NİN KİMYASALLARI

Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasının 100’üncü yıldönümüne denk gelen ziyarette Suriye’deki kimyasal silah tehdidine de değinen Obama, Birinci Dünya Savaşı’nda kimyasal silah kullanımının yarattığı yıkıcı etkileri hatırlatıp dünyanın bu silahların kullanımını sona erdirmek için halen mücadele ettiğini söyledi. Obama, “Çabalarımız, bu silahların medeni bir dünyada yerinin olmadığı konusunda güçlü bir mesaj gönderdi. Bu, savaşta ölenleri onurlandırmamızın da yollarından biri” diye konuştu.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.