Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama'dan 'Kıbrıs' mesajı

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, yaptığı açıklamada ABD Başkanı Obama'nın Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlamasından memnun olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2014 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2014 01:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obama'dan 'Kıbrıs' mesajı
 Beyaz Saray, Başkan Barack Obama ve ABD'nin, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugün biraraya gelmesi ve Kıbrıs meselesine çözüm bulmak amacıyla, BM himayesi altında, müzakerelere yeniden başlamasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Obama ve ABD, Kıbrıslı iki lider Nikos Anastasiadis ve Derviş Eroğlu'nun bugün biraraya gelmesi ve Kıbrıs konusunda bir uzlaşı için, BM himayesi altında, müzakerelere yeniden başlamasını memnuniyetle karşılar" ifadesini kullandı.

İki liderin üzerinde anlaştığı ortak açıklamanın "uzlaşı ruhunu" yansıttığını ve sonuca odaklı görüşmeler için sağlam bir zemin oluşturduğunu kaydeden Carney, ABD'nin, "iki lideri, bundan sonraki çalışmalarına rehberlik edecek kilit prensipleri içeren bu önemli açıklama üzerinde anlaşmaya varmalarını sağlayan cesaret ve vizyonlarından dolayı tebrik ettiğini" belirtti.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.