Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Loğoğlu: Türkiye-AB ilişkileri, intikam operasyonlarına feda edilemeyecek önemde

CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, basına yönelik başlatılan operasyonun Türkiye’nin başta AB olmak üzere batı dünyasıyla ilişkilerine büyük darbe indirdiğini kaydetti. Loğoğlu, "Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye’yi her geçen gün bir...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, basına yönelik başlatılan operasyonun Türkiye’nin başta AB olmak üzere batı dünyasıyla ilişkilerine büyük darbe indirdiğini kaydetti. Loğoğlu, "Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye’yi her geçen gün bir din-mezhep eksenli dikta rejimine sürükleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın intikam operasyonlarına feda edilemeyecek bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının basına yönelik 14 Aralık operasyonu ile toplumun çeşitli kesimlerdeki muhaliflerine yönelik olarak öteden beri sürdürdüğü hukuksuz tutumunu bir adım daha ileriye taşıdığının altını çizen CHP Adana Milletvekili Loğoğlu, "Hükümeti eleştiren basın mensuplarının da gözaltına alındığı “14 Aralık Operasyonu” ülke içindeki bölünme ve gerilimi derinleştirmekle kalmamış, aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği başta olmak üzere Batı dünyasıyla ilişkilerine de büyük darbe indirmiştir. ‘14 Aralık Operasyonu’, AKP iktidarının, toplumun çeşitli kesimlerdeki muhaliflerine yönelik olarak öteden beri sürdürdüğü hukuksuz tutumunu bir adım daha ileriye taşımıştır." ifadelerini kullandı.

"AB, ELEŞTİRİ VE KAYGILARINI PAYLAŞTI"

Türkiye’de giderek bir cadı avını andıran gelişmelere ABD makamları peş peşe iki açıklamayla tepki gösterdiğini kaydeden Loğoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde devam ediyor: "AB Komisyonu, Türkiye’ye, hukukun üstünlüğü ve temel haklara tam saygının AB’ye katılım şartı olduğunu ve masumiyet karinesini hatırlatmıştır. AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn 14 Aralık Operasyonu’nun Avrupa değerlerine ters düştüğünü söylemişlerdir. Öte yandan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Parlamentosu Liberal Grup gölge Türkiye raportörü Alexander Lambsdorff’un aralarında olduğu AB yetkilileri de söz konusu operasyona yönelik eleştiri ve kaygılarını paylaşmışlardır.

ERDOĞAN’IN İNTİKAM OPERASYONLARINA FEDA EDİLEMEYECEK ÖNEMDE

AB’den gelen tepkiler karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan "AB’ye girmek gibi bir derdimiz yok" ifadesini kullanarak Türkiye’nin 1950’lerden beri stratejik bir hedef olarak belirlediği AB’ye katılma hedefini yok sayabileceğini sanmaktadır. Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye’yi her geçen gün bir din-mezhep eksenli dikta rejimine sürükleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın intikam operasyonlarına feda edilemeyecek bir öneme sahiptir.

HALKIMIZ, AKP’NİN TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNİ ZEHİRLEME ÇABALARININA KARŞI UYANIK OLMALI

İktidar sahiplerinin, yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle içine düştükleri açmazdan kurtulmak için attıkları hukuksuz ve özgürlüklerimizi yok eden baskıcı adımları ulusal güvenliğimizin bir gereği olarak pazarlamaya çalışmalarını kabul etmiyorum. Halkımızı, AKP’nin Türkiye-AB ilişkilerini zehirlemeye yönelik çabalarına karşı uyanık olmaya çağırıyorum.

AB ÜLKELERİ ‘KATILIM MÜZAKERELERİNİ KESERİZ’ TEHDİTLERDEN VAZGEÇMELİ

AB üye ülkeleri ve kurumlarının da Türkiye’yle ilişkilerinde arada bir başvurdukları 'katılım müzakerelerini keseriz' gibi Erdoğan’ın ve AKP’nin elini güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramayan ima ve tehditlerden artık vazgeçmeleri gerekmektedir. AB’nin mevzii tepkiler seviyesinin üstüne çıkıp Türkiye’nin AB’ye katılmasını sağlayacak ciddi, tutarlı yeni bir yol haritası belirlemesi ve Türkiye’de doğru muhataplarla temasta olmaya devam etmesi hem Türkiye’nin, hem AB’nin çıkarına olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.