Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova'da 'liselerde başörtüsü serbest olsun' talebi

Kosova'da düzenlenen 'dinler arası diyalog' konferansına katılan İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, okullarda başörtüsünün serbest olması için çağrıda bulundu.Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından her yıl düzenli...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova'da 'liselerde başörtüsü serbest olsun' talebi
Kosova'da düzenlenen 'dinler arası diyalog' konferansına katılan İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, okullarda başörtüsünün serbest olması için çağrıda bulundu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından her yıl düzenli olarak yapılan konferansa Naim Ternava, Kosova AGİT Misyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Claude Schlumberger, Kosova Apostolik İdaresi Katolik Yöneticisi Bishop Dodё Gjergji, Kosova Protestan Evanjelik Kilisesi Başkanı Driton Krasniqi, Kosova Musevi Cemaati Başkanı Votim Demiri, Kosova Ortodoks Klisesi Prizeren Piskopos Teodosije, Amerikan büyükelçisi ve çok sayıda din temsilcileri katıldı.

Naim Ternava, programda yaptığı konuşmada, ülkede dinler arası hoşgörünün hakim olduğunu belirtti. Son zamanlarda peyda olan terör gruplarını şiddetle kınadıklarını ifade eden Terneva, "İçimizde böyle radikal akımlar barındırmayız. Birkaç hafta önce Deçan Manastırı'nın duvarında kimliği tespit edilmeyen kişiler tarafından yazılan ve Hıristiyanlık karşıtı ifadeleri şiddetle kınıyoruz." dedi. Terneva, "Kosova Hükümeti'nden Müslüman kızları okullara başörtülü olarak da kabul etmelerini istiyoruz." diye devam etti.

Konferansın sonunda yapılan ortak açıklamada, Kosova Hükümeti'nden ülkedeki farklı dinî toplulukların tüzel kişiliklerini tanıması da istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.