Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD gizlenmek için hayvanları öldürüyor

Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, mevzilerini gizlemek için köpekler başta olmak üzere bazı hayvanları zehirlediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 05:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD gizlenmek için hayvanları öldürüyor
 Irak ordusuna bağlı El-Enbar Operasyonlar Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, IŞİD terör örgütü üyesi gruplar, Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentinin doğusundaki El-Halidiye'de, mevzilerinin tespit edilmesini engellemek amacıyla köpeklere zehirli madde içeren yiyecekler verdi.

IŞİD'e bağlı unsurların kontrolü altında tuttuğu bölgelerde hareket ettiği sırada köpeklerin havlamasını engellemek için böyle bir uygulama yaptığı öğrenildi.

Felluce kentindeki göstericilerin sözcüsü Muhammed el-Becari de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusu, terörist grupları hedef aldığı gerekçesiyle Ramadi'deki sivillere ait bölgeleri bombardımana tutmaya devam ediyor" diye konuştu.

Enbar Operasyonlar Komutanı Reşid Felih ise sivil vatandaşların hedef alındığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, şöyle devam etti:

"Ordu güçleri, sivillerin evlerini sığınak olarak kullanan terörist grupları hedef alıyor. Irak ordusu, bu evleri kalkan olarak kullanan grupların güvenlik güçlerini hedef alan tüm saldırılarına cevap verecektir. Askeri güçler görevi gereği, olaylar nedeniyle başka bölgelere sığınmak zorunda kalan kent sakinlerinin yeniden evlerine dönmesi ve terörist grupların kentten çıkarılması için çalışmaktadır."

Maliki hükümetine yönelik protestolara verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed Alvani'nin 28 Aralık'ta Enbar'daki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınması ve bölgede hükümet karşıtı gösterilerin düzenlendiği kampın dağıtılması, Felluce ve Ramadi kentleri başta olmak üzere birçok şehirde şiddet olaylarına yol açmıştı. Irak ordusu, bölgede yaşanan otorite boşluğundan yararlanarak etkinliğini artırdığı belirtilen IŞİD unsurlarına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenliyor.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.