Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak'tan bir açıklama daha!

Türk askerinin Başika’dan çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi’ye sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bağdat’tan bir yanıt daha geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak'tan bir açıklama daha!
Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi'nden yayımlanan bildiride, "Türk askerlerinin önce Musul Valisi Etil Nüceyfi’nin isteği, daha sonra da Kürdistan hükümetinin talebi üzerine Başika'ya girdiği iddiaları, Uluslararası Koalisyon Gücü tarafından yalanlanmıştır. Ayrıca Türk hükümetinin 'Koalisyon gücünün talebi ve izni üzerine bulunuyoruz' sözlerinde çelişkiler görünmektedir" denildi.

Açıklamada, "Türk hükümeti’nin bu çelişkili açıklamaları, sonucu bilinmeyen bir krize yol açmıştır. Komşu bir ülkenin egemenliğine müdahale ederek, Türk askerini de zor duruma bıraktılar. Biz, Iraklılar, Irak topraklarını DEAŞ'tan temizlemeye devam edeceğimizi vurguluyoruz. Egemenliğimize saldırana karşı direneceğiz. Zafer günü yakındır. Bizi, basında değeri olmayan ateşli açıklamalarla bildiğimiz gerçek yolumuzdan saptırmayacaklardır" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.