Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halep'te tarihi lüks otel havaya uçuruldu

Suriye ’de ‘devrimin başkenti’ diye anılan Humus’taki ‘Eski Kent’i rejime teslim eden muhalifler intikamı Halep’te ordunun karargâha dönüştürdüğü Carlton Citadel Hoteli’ni havaya uçurarak aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 02:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 03:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halep'te tarihi lüks otel havaya uçuruldu
Halep’te UNESCO Dünya Mirası listesindeki Halep Kalesi’nin karşısındaki 5 yıldızlı otelin altına 75 metrelik bir tünel kazan İslami Cephe, yerleştirdiği bombaları patlatarak 50 askeri öldürdüğünü duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre ise çevre binaların da zarar gördüğü patlamada 15 asker öldü. Devlet televizyonu ‘teröristlerin binayı yerle bir ettiğini ve patlamanın tarihi yerlere de zarar verdiğini’ belirtirken ölü ya da yaralılar hakkında bilgi vermedi. Bu arada İran ve BM’nin arabuluculuğunda varılan anlaşma çerçevesinde Humus’taki Eski Kent’te dün itibariyle tahliye edilenlerin sayısı çoğu savaşçı 1200’ü buldu.

Alevi ve İranlılar bırakıldı

Buna karşılık İslami Cephe, Halep’te muhaliflerin elindeki Alevi kadın ve çocuklardan oluşan 40 rehine, İranlı bir kadın ve 30 askeri bıraktıklarını açıkladı. İslami Cephe’nin Lazkiye’de rehine tuttuğu 60 kadar kadın ve çocuğun akıbeti ise bilinmiyor. Anlaşma uyarınca Halep’te kuşatılan 2 Şii beldeye insani yardıma izin verilmişti.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.