Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetecilere soruşturma açan savcıya şok

Almanya'da iki gazeteciye, iç istihbarata ait iki belgeyi yayınladıkları için vatana ihanetten soruşturma açan Federal Başsavcı Harald Range'yi, Federal Adalet Bakanı Heiko Maas görevden alıp emekliye sevk etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazetecilere soruşturma açan savcıya şok
Maas yaptığı açıklamada, başsavcının makamına olan güveni zedeleyip kendisiyle bu şartlarda çalışamayacağını dile getirdi. Maas, Range'in yerine Münih Başsavcısı Peter Frankı atayacağını bildirdi.

Almanya İç İstihbaratı, Anayasayı Koruma Teşkilatı'na ait iki belgeyi yayınladığı için netzpolitik.org'un Yayın Yönetmeni Markus Beckedahl ve muhabiri Andre Meister hakkında vatana ihanetten suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Federal Başsavcı Range önce soruşturma başlatmış, gelen tepkiler üzerine soruşturmayı bilirkişi raporu hazırlanana kadar durdurduğunu açıklamıştı.

Başta Başbakan Angela Merkel ve Adalet Bakanı Heiko Maas olmak üzere siyaset, medya ve sivil toplumdan etkin kişiler, yaklaşık 50 yıl sonra iki gazeteciye açılan vatana ihanet soruşturmasına tepki göstermişti. Medyada yer alan haberlerde basın özgürlüğü, 'demokrasilerin vazgeçemeyeceği yüksek değer' olarak nitelendirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.