Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğum uzmanı, 7 bebeği kaçırıp sattı

Çin'de bir doktor, yeni doğmuş yedi bebeği kaçırmak ve maddi kazanç sağlamak için insan tacirlerine satmakla suçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2014 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2014 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğum uzmanı, 7 bebeği kaçırıp sattı
 BBC'nin haberine göre Çin'in Şensi eyaletindeki Fuping Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesi'nde görevli Doktor Zhang Shuxia, Kasım 2011 ile Temmuz 2013 arasında çocukları satıp, maddi gelir sağladı. Eski bir doğum uzmanı olan Doktor Zhang, çıkarıldığı mahkemede 7 bebeği kaçırdığı ve sattığı yönündeki suçlamaları kabul etti. Çin basınında çıkan haberlere göre mahkemede üzgün bir ses tonuyla konuşan Zhang, "Kendimi suçlu hissediyorum. Yeni doğmuş bebeklerin ailelerinden ve kendi ailemden özür dilerim. Ekonomik nedenlerle bebekleri sattım. Kanunun bana uygun gördüğü cezayı kabul ediyorum" dedi.

Eski doğum uzmanı yargı sürecinin sonunda ölüm cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Doktor Zhang, bebeklerin hayati tehlike yaratacak kadar ciddi sağlık sorunları olduğunu söyleyerek aileleri kandırdı ve bebekleri sattı. Zhang, bu sayede yaklaşık iki yıl içinde 59 bin 600 yuan, yani yaklaşık 22 bin lira gelir sağladı.

Zhang'ın kaçırdığı ve sattığı yedi bebekten altısı ailelerine kavuşurken, bebeklerden biri yaşamını yitirdi. Olay ise geçtiğimiz temmuz ayında çok hasta olduğunu söylediği bebeklerini Zhang'a teslim eden bir ailenin daha sonra şüphelenerek polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.