Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna’da cumhurbaşkanlığı binasının arşivi de yandı

Bosna-Hersek genelinde üç gündür devam eden hükümet karşıtı gösteriler, dün devlet binalarının yakılmasın kadar vardı. Tuzla, Saraybosna, Zenitsa, Mostar başta olmak üzere birçok şehirde belediye ve kanton hükümeti binaları ateşe verildi....

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosna’da cumhurbaşkanlığı binasının arşivi de yandı
Bosna-Hersek genelinde üç gündür devam eden hükümet karşıtı gösteriler, dün devlet binalarının yakılmasın kadar vardı. Tuzla, Saraybosna, Zenitsa, Mostar başta olmak üzere birçok şehirde belediye ve kanton hükümeti binaları ateşe verildi. Başkentteki Cumhurbaşkanlığı binasında çıkarılan yangında ise paha biçilemeyecek arşiv belgeleri de büyük zarar gördü.

Arşiv müdürü Şaban Zahiroviç, zararın birkaç gün içerisinde belirleneceğini ifade etti. Zahiroviç, arşivde tarihi ve güncel birçok belge, yargı kararları, mikrofilmler bulunduğunu söyledi. Zahiroviç, iki dünya savaşını ve Bosna Savaşı’nı atlatan cumhurbaşkanlığı binası yakanların ülke tarihi ve kültürüne karşı büyük bir suç işlediğini ifade etti.

Bu arada itfaiyeciler, başkentteki devlet binalarında çıkarılan yangını 15 saatlik bir çalışma sonucu söndürebildi. Sabah saatlerinde birçok binadan hâlâ dumanların yükseldiği görüldü. İtfaiye erlerinin, ateşe verilen binalarda, aralarında Federasyon Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mirsad Kebo’nun da olduğu 7 kişiyi alevlerin arasından çıkardığı belirtildi.

Ülke genelinde yüzlerce insanın yaralandığı olayların ardından Tuzla Kanton Başbakanı Seat Çauşeviç, Zenitsa Kanton Başbakanı Munib Hüseynagiç ve Zentisa hükümeti istifa etmişti.
Hasar tespit çalışmalarının başladığı Saraybosna’da sabah saatlerinde durumun sakin olduğu görüldü. Başkentte dün 100 polis ile 20 sivilin yaralandığı açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.