Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM, ödül için Türk okulunun olimpiyatını baz aldı

Birleşmiş Milletler’in düzenlediği 'Kadınlara Şiddete Hayır' organizasyonu kapsamında Mali’nin en başarılı öğrencilerine ödül verildi. BM Kadın Organizasyonu Mali şubesi, en başarılı ilkokul öğrencilerini belirlemek için Horizon...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BM, ödül için Türk okulunun olimpiyatını baz aldı
Birleşmiş Milletler’in düzenlediği 'Kadınlara Şiddete Hayır' organizasyonu kapsamında Mali’nin en başarılı öğrencilerine ödül verildi. BM Kadın Organizasyonu Mali şubesi, en başarılı ilkokul öğrencilerini belirlemek için Horizon Türk Kolejleri'nin düzenlediği matematik olimpiyatlarını baz aldı.

Başkent Bamako’daki bir otelde düzenlenen törende başarılı kız öğrencilere, tablet bilgisayar ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye çantalası verildi.

BM Kadın Organizasyonu Mali sekreteri Coumba Bah, "İlkokuldaki ödüllendirmek istediğimiz çocuklarımız için güvenilir bir yarışma olmalıydı. Memleketimizde altıncı sınıflar için devletin yapmış olduğu bir sınav yoktu. Bizde Mali Horizon Türk Kolejleri ile görüştük. Benim de velisi olduğum Horizon okullarının 'Mathlogique' ismiyle Mali çapında altıncı ve dokuzuncu sınıflar seviyesinde düzenlediği matematik olimpiyatının belirleyici ve objektif olacağından ödüllendirmeyi buna göre yapmaya karar verdik. Böyle başarılı ve eğitim sistemimize katkıda bulunan aktivitelerinde doları Türk okullarına teşekkür ediyorum." dedi.

Onur konuğu olarak davet edilen Horizon Türk Okulları adına programda hazır bulunan Genel Müdür Yardımcısı Erdal Karadeniz, "BM'nin okulumuzun organizasyonlarını bir ölçüt olarak kabul etmesi onur verici ve yapılan işlerin doğruluğunun göstergesi." diye konuştu.

'Kadınlara Şiddete Hayır' etkinlikleri kapsamında 16 gün sürecek faaliyetler ile Malili genç kız ve hanımların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 2013-2014 eğitim yılında üniversite ve ortaokul sınavında en başarılı üç kız öğrenciye de ödülleri verildi.

Batı Afrika ülkesi Mali’deki Türk okullarının Mathlogique matematik yarışması başkent Bamako ve beş eyalette ilkokul ve ortaokul son sınıf öğrencileri arasında yapılıyor. Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen matematik olimpiyatında yaklaşık 3 bin öğrenci yarışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.