Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB 19 ülkeye vize muafiyeti getiriyor

Avrupa Birliği, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Peru ve Kolombiya'nın da bulunduğu 19 ülkeye vize muafiyeti getirmek için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 AB 19 ülkeye vize muafiyeti getiriyor


Avrupa Parlamentosu (AP), Strasbourg'daki genel kurul çalışmaları kapsamında yapılan oylamada, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de bulunduğu 19 ülke vatandaşlarına, Avrupa Birliği'nin (AB) büyük bölümünde kontrolsüz dolaşım olanağı sağlayan Schengen Alanı'na vizesiz giriş hakkı tanınmasına yeşil ışık yaktı.

 

Avrupa Parlamentosu'nun verdiği onayla birlikte, teknik çalışma ve süreçler tamamlandıktan sonra Karayipler ve Pasifik bölgelerindeki 16 ada devleti, BAE, Peru ve Kolombiya vatandaşları, Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek.

 

AB'nin vize muafiyeti adımına karşılık olarak bu 19 ülke de Birlik vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarına son verecek.

AB Komisyonu'nun İç İşlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, oylamanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, Peru ve Kolombiya'nın da vize muafiyeti listesine eklenmesine olanak tanıyan bir çözüm bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

AB Komisyonu, ada ülkelerinin listeye dahil edilmesi önerisini Kasım 2012'de gündeme getirmiş daha sonra AP ve AB Konseyi arasında yapılan görüşmelerde BAE, Peru ve Kolombiya'nın da bu listeye eklenmesi kararlaştırılmıştı.

 

19 ülkenin vatandaşları, vize muafiyetine ancak AB Konseyi'nin, Komisyonu vize muafiyeti müzakereleri için görevlendirmesinin ve hem AB hem de üçüncü ülkelerdeki onay sürecinin tamamlanmasının ardından sahip olacaklar.

 

Bu ülkelere yönelik vize muafiyetinin en erken 2015'te uygulamaya sokulması öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.