Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

39 eşi ve 127 çocuğu var; politikacılar peşinde

Dünyanın en uzun süren ve en büyük seçimi için oy kullanma işleminin sürdüğü Hindistan'da 39 karısı ve 127 çocuğu olan Zionnghaka Chana adlı seçmen tüm yerel politikacıların ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2014 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2014 01:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
39 eşi ve 127 çocuğu var; politikacılar peşinde
 Mizoram eyaletinde yaşayan Chana’nın 39 karısı ev 127 çocuğunun yanı sıra sayısını kendisinin bile bilmediği kadar torunu var. Bir aşiret lideri olarak destekleyeceği adaya çok büyük oy oranı sağlayama kapasitesi olan Chana’yı bölgenin tüm adayları tanımak istiyor.

Chana, tüm aile fertleriyle birlikte Mizoram’ın başkenti Aizawl’ın dışındaki Baktawng bölgesi tepelerinde yer alan 100 odalı bir evde yaşıyor.

70 yaşındaki Chana “Her seçim döneminde ailecek epeyce ilgi çekiyoruz. Etki alanımızın haricinde sadece ailemizin verdiği oylar bile çok değerli” diye konuştu. Chana ayrıca “Tek istediğimiz temiz bir yönetim ve şahsi çıkarlar yerine eyalet çıkarlarını düşünen politikacılar” diye de ekledi.
Chana’nın eşlerinden biri olan Rinkmini ise “Oy vermeye gittiğimizde, hepimiz aynı aday ya da partiye oy veriyoruz. Bu da 160’dan fazla oyun sadece bir aileden çıkması anlamına geliyor” dedi.

814 milyon seçmenin oy verdiği seçimler 9 aşamada yapılıyor. 7 Nisan’da başlayan seçim, 12 Mayıs’ta sona erecek. Seçim sonuçlarının ise 16 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.