Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16’ıncı Yılını Kutlayan Kosova Polisi Protesto Edildi

Kosova’da 16’ncı yıl dönümünü Gençlik ve Spor Merkezi’nde kutlayan Kosova polisi, ana muhalefet partisi Vetevendosje Hareketi üyeleri tarafından protesto edildi.Törenin yapıldığı Gençlik ve Spor Merkezi önünde polis kordonu ile karşılaşan...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’da 16’ncı yıl dönümünü Gençlik ve Spor Merkezi’nde kutlayan Kosova polisi, ana muhalefet partisi Vetevendosje Hareketi üyeleri tarafından protesto edildi.
Törenin yapıldığı Gençlik ve Spor Merkezi önünde polis kordonu ile karşılaşan protestocular, “Başbakan İsa Mustafa’ya sadakat göstermeyin, onun ihaleleri verdiği bir oğlu var” yazılı pankart açtı. Kosova polisinin kuruluş yıl dönümünün kutlandığı salon önünde pankartın asılmasına izin vermeyen polis, salona giden merdivenlerin önünde kordon oluşturdu. Göstericilerin hareket etmesine izin vermeyen polis, her an müdahale edecek şekilde pozisyon aldı.
Eylemciler, Kosova Başbakanı İsa Mustafa’yı koruyan polisi eleştirerek, ihalelerde hile yapan bir başbakana polis tarafından sadakat gösterilmemesini istedi. Vetevendosje Hareketi temsilcilerinden Valdrim Ahmeti, polise çağrıda bulunarak, siyasette olduğu gibi polis birimlerinde çalışan beyaz yakalıların emirlerine boyun eğmemelerini istedi. Gerek polis olsun, gerek siyasetçi olsun beyaz yakalıların yolsuzluk olaylarına karıştıkları iddiasında bulunan Ahmeti, Başbakan Mustafa’nın oğluna sağladığı ihalenin bir polis memurunun aldığı maaşın 6 katı olduğunu öne sürerek, Başbakan’ın oğlunun Başbakanlığa ait makam aracının tamir edilmesi ihalesini kazanmasını eleştirdi.
Törenin ardından Başbakan İsa Mustafa’nın Gençlik Merkezi’nin diğer kapısından çıkış yaptığını öğrenen Vetvendosje üyeleri, Mustafa’yı korkaklıkla suçlayarak olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.