Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Orhangazi teşkilatı ve ilçe sorunlar

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 00:00

Aralıklı olarak gezdiğimiz Demokrat parti ilçe teşkilatları ziyaretlerine, Covit-19 salgınları neticesinde çıkarılan tedbir uygulamaları ve hafta sonu yasakları sebebiyle ara vermiştik, geçtiğimiz hafta DP Orhangazi ilçe teşkilatı ziyaretini yaptık. İlçe ziyaretine birlikte gittiğimiz arkadaşlarımız,  il teşkilat eski başkanı Rıfat Haliç ve Şahlanış grup başkanı Ahmet Dalman'dı. Orhangazi ilçede bizleri karşılayan ilçe başkanı Baki Bekar, Orhangazi belediye meclis üyesi Hasan Dursun, teşkilatın emektarı ve Ahmet ağabeyi, yöneticiler ve misafirler vardı. Orhangazi oy oranı olarak son yıllarda Demokrat Partinin en yüksek oyu alabildiği ilçedir ve bu güncelliğini her seçimde korumakta olup Orhangazi siyasetinde, iktidarın ve Ana muhalefetin devasa zenginliğine rağmen alnının akıyla ve mütevazı bütçeleriyle boy ölçüşmeyi başarabilmektedir. Bu sebeple

DP ORHANGAZİ İLÇE BAŞKANI YÖNETİMİNİ VE HER ÜYESİNİ TEBRİK ETMEK GEREKİR.

İlçe başkanı Baki Bekar ile uzun uzun konuşuyoruz ve üç dönemdir Belediye meclis üyeliği yapan Hasan Dursun'a dönüp ilçe sorunlarını ve çözüm önerilerini soruyoruz, öncelikle kendisini okurlarımıza tanıtmasını isteyip bir hayli dolu ve donanımlı olan Hasan Dursun'u dinliyor verdiği önergeleri okuyoruz. ''1971 Orhangazi doğumluyum.1994 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldum.2009-2014 yılında Yerel seçimi kazanarak İsmail Tartar Başkanımızla Orhangazi Belediyesini yönetme fırsatını bulduk. Sonrasındaki, seçimleri maalesef kaybettik ancak muhalefet olarak halkımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Orhangazi ‘de üç dönemdir Belediye meclis üyeliği yapıyorum. Orhangazi nin en temel sorunu ki bu Türkiye nin de sorunudur. O da PLANLAMADIR. Maalesef her alanda ileriye dönük kapsamlı gelişme planları yapılmıyor. Yapılanlar da plan değişiklikleri ile sık sık tahribata uğruyor. Orhangazi'de Tarım, Sanayi ve Turizm alanında kapsamlı bir değerlendirme yapılarak özellikle Tarım ve Turizm açısından nasıl daha çok katkı sağlanabilir üzerine düşünülmeli ve artık eyleme geçilmelidir. Kirletici sanayi kuruluşlarının gelişmesine izin verilmemeli. Orhangazi değerlerini kaybetmektedir. Geniş Zeytinlik alanlarımıza rağmen zeytin işleme tesislerinin yapım zorluğu ve yeterli depolama alanlarının yokluğu neticesinde bu ürünün ticaretini yapacak firmalarımız Manisa Akhisar'a gidip yatırım yapmaktadır. İlçemizde yeterli derecede ailevi sosyal yaşam alanlarının olmaması , AVM tarzında alışveriş ve eğlence merkezlerinin yapılamamış olması İlçe halkının bu tür ihtiyaçlarını en yakınındaki Gemlik ve Yalova dan karşılama ihtiyacı sonucu İlçemiz esnaflarının gelir kaybı anlamına gelmektedir. Yine aynı sebeplerden İlçemizde faaliyet gösteren fabrikaların beyaz yakalıları ilçemizde ikamet etmemektedir.

İlçemizin zaten dar olan ilçe merkez yolları geçen dönem belediyesi ve büyükşehir belediyesinin yanlış kararları sonucu tek şerit haline düşürülmüş trafik sorunu yaratılmıştır. Orhangazi'mizin en büyük turizm gelir kaynağı olan İznik gölü kaçak yapılaşmaya maruz bırakılıyor. Kurak geçen mevsimlerin ardından su seviyesi oldukça düştü. Göl kenarında kurulu olan pompa istasyonu Gemlik'e ciddi oranda su taşımaktadır. Bir an önce pompa istasyonu görevi sonlandırılmalıdır. Kaldı ki İznik gölü Çevre ve şehircilik bakanlığının 13.08.2018 tarih ve 142628 sayılı oluru ile Ulusal öneme haiz Sulak alan olarak tescil edilmiştir. Yönetmeliğin 8.maddesi'nde”Sulak alanların ekolojik karakterini ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyecek ölçüde yerüstü ve yeraltı suyu alınamaz denilmektedir.

Büyükşehir yasasından sonra mahalle statüsüne dönüşen köyler ve beldelerimizin acilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yapılması gerekmektedir. Belediye meclisine verdiğimiz bazı önergeleri de ekliyorum.

ORHANGAZİ BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

KONU: Köy Yerleşik alan sınırları

​İlçemiz genelinde Büyükşehir yasası ile mahalle olan köylerimizde imar uygulamaları ve yapılaşma şekilleri plansız alanlar tip imar yönetmeliğine ve 1/25000 ölçekli İznik gölü Nazım İmar Planı hükümlerine göre yapılmaktadır. Köy yerleşik alanları ve kırsal genişleme alanlarında yapılacak yapılaşma ve ifraz işlemleri Büyükşehir yasasından önce il özel idaresi tarafından belirlenmiş olan sınırlara göre yapılmaktaydı. Kesinleşen 25000 ölçekli İznik Gölü Nazım İmar planı ile köy statüsünden mahalleye dönüşen yerlerin çoğunda daha önce İl özel idaresi tarafından uygulanan yerleşik alan ve genişleme alanı sınırlarının uyuşmadığı görülmektedir. Kazanılmış hakların kaybedildiği, yapılaşma ve imar uygulama işlemlerinin yapılmasında sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. ​Yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırabilmek için Kırsal yerleşme ve genişleme alan sınırlarında gerekli düzenlemenin yapılarak 1 /25000 ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planında değişikliğe gidilmesi zarureti doğmuştur.

 SONUÇ VE TALEP:

Yukarıda kısa açıklaması yapılan konunun meclisimizce görüşülmesi ve halli için önergemin ilgili yasa maddesi doğrultusunda öncelikle meclis gündemine alınmasını Orhangazi Halkı adına saygılarımızla arz ve talep ederim.   

03 / 09/ 2020

KONU: İmar Planları AÇIKLAMA:    ​İlçemiz genelinde Büyükşehir yasası ile mahalle olan beş adet belde Belediyemiz bulunmaktadır. Bu beş mahallemizin de  imar planları güncelliğini kaybetmektedir. Bazılarında Kadastro yenileme çalışmaları yapılmakta ve sona doğru gelinmektedir. Güncellenen kadastro verileri ışığında Narlıca ,Yenisölöz ve Yeniköy Mahalleri ile Sölöz ve Çakırlı mahallesinde düzenli bir yapılaşma ve imar uygulama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamak için Uygulama imar planlarında revizyon yapılması yönünde karar alınması gerekmektedir.​   

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda kısa açıklaması yapılan konunun meclisimizce görüşülmesi ve halli için önergemin ilgili yasa maddesi doğrultusunda öncelikle meclis gündemine alınmasını Orhangazi Halkı adına saygılarımızla arz ve talep ederim.          

03 / 09/ 2020

KONU: İmar Planları

AÇIKLAMA: İlçemiz genelinde Büyükşehir yasası ile mahalle olan köy statüsündeki mahallelerimizde 1/1000 ölçekli Uygulama imar planları bulunmamaktadır. Halen bazı mahallelerimizde kadastro yenileme çalışmaları devam etmekte bazı mahallelerimizde kesinlik kazanarak sonuçlanmaktadır. Düzenli bir yapılaşma ve imar uygulama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamak için köy statüsünü kaybeden mahallelerimizin tamamında 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının hazırlanması yönünde karar alınması gerekmektedir.

​SONUÇ VE TALEP:

Yukarıda kısa açıklaması yapılan konunun meclisimizce görüşülmesi ve halli için önergemin ilgili yasa maddesi doğrultusunda öncelikle meclis gündemine alınmasını Orhangazi Halkı adına saygılarımızla arz ve talep ederim.” 03 / 09/ 2020 HASAN DURSUN DEMOKRAT PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.