Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Bursa'da Kadın ilçe başkanları Sibel Koşan ve Gülsen Canlı

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 00:00

Cuma günü önce Mudanya ardından Gemlik ilçelerini ziyarete gittik bu ziyaretlerimiz Demokrat parti nin Bursa'daki iki kadın ilçe başkanını ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi alıp ilçelerinde ki öncelikli sorunları dinlemekti. Ülkemizde az yetişen kadın siyasetçilere destek vermek bize göre mühim bir hadisedir, bu sebeple kadın siyasetçilere siyaset yaptığımız dönemlerde de, köşe yazılarımızda da elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık ve bu felsefemiz ömrümüz oldukça devam edecektir.

SİBEL KOŞAN DP MUDANYA İLÇE BAŞKANI

Sibel Koşan hamımı uzun yıllardır tanırım, parti sevdası merhum babasından kendisine miras kalmıştır. Ahmet Koşan 1961 yılında Adalet partisi Mudanya kurucu yöneticilerinden biriydi, yine Merhum Adnan Hancıoğlu ve Mehmet Yılanlı ile siyaset yapmıştır.

Sibel Koşan'a Mudanya'nın öncelikli sorunları nedir? diye soruyoruz.

''Öncelikle trafik diyebiliriz, özellikle yaz aylarında trafik sorunu başlı başına en büyük sorunumuz, ilçemize gelen turistler elbette Mudanya 'nın güzelliklerii görüp balık yemek için geleceklerdir ilçemizin temiz havasını teneffüs etmek isteyeceklerdir,bu yoğunluğu bu şartlar da kaldırmak mümkün değil, bu sebeple ilçe merkezinde otoparkların çoğalması gerekiyor.

Pazar yeri yaklaşık bir buçuk yıldır kapalı, bunun acilen çözülmesi gerekir. Yeni sebze pazarı ise tepede kalıyor, yaşlı insanların bu pazara gidip gelmesi meşakatli ve yorucu buna da bir çözüm üretilmesi gerekiyor.

Yerleşim olarak eski mahallelerde özellikle Şükrü Çavuş mahallesi değirmenparkı civarları ve Hasanbey mahalle tarafları uyuşturucu kullanım alanları olmuş, bu şekliyle halkta büyük rahatsızlık oluşturuyor, emniyet güçlerimizin bu konuda gerekeni yapmalarını rica ediyoruz.

Caddeler değil fakat sokaklarda asfaltlarda bir çok çukur var bunların bir an elden geçirilip iyileştirilmesi yapılmalı.

Büyükşehir belediyesi olarak özellikle dikkat edilmesi gereken bir sıkıntı var, sahil boylarında halka açık olması gereken alanlar, işletmeler tarafından çevirilerek paralı hale getiriliyor ve vatandaşın girişi engelleniyor.

Güzelyalı da sokaklarda bir çok sahipsiz köpek geziyor, bunların aşıları ve bakımları yok, vatandaş için tehlike arz ediyor.

Son olarakta üzülerek ve tedirgin olarak yaşadığımızbu Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlık konusunda çok dikkatli olmalarını rica ediyor, kolluk kuvvetlerinin de maske kontrollerini daha sık yapmasını istiyoruz.'' diyerek öncelikli sorunları dile getiren Sibel Koşan'a teşekkür ediyoruz.

GÜLSEN CANLI DP GEMLİK İLÇE BAŞKANI

Gülsen Canlı hanımı makamında yani DP Gemlik ilçe başkanlığı binasında ziyaret ediyoruz, 43 yıldır yaşadığım o güzel Bursa'nın bir diğer güzel ilçesi Gemlilk'i çocukluğumuzdan beri biliyoruz, son yıllarda çok göç alan bu deniz kenarı körfez ilçemizin öncelikli sorunlarını kendisine soruyoruz ve cevapları alıyoruz.

''Gemlik te içimizde dert olan bir sorunla başlayalım, böyle güzel bir ilçemiz de ne yazık ki deniz ulaşımı yok, 1960 lı 70 li yıllarda bu ulaşım varken günümüzde Gemlik ve yöre insanı bu ulaşımdan mahrum kalmış olması bizler içn büyük üzüntü. Bir an önce çözülmesini ümit ediyoruz. Gemlik belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yakın çevre için Gemlik-Kumla, Gemlik-Karacaali, Gemlik-Narlı seferlerini yapacaklarını söyledi biz de destekledik ve bunun ilerleyen süreçte İstanbul, Akdeniz ve Ege bölgelerine de yapılmasını bekliyoruz.

Diğer sorunlar Devlet hastanesi çok uzak oraya her gün gitmek zorunda olan hastalar var bunların çoğunluğu yaşlı hastalar.

Otoparkların yetersiz olması bir handikap, bunun yanısıra Gemlik'ten köylere ulaşım sıkıntısı olmaması bizler için sevindirici.

Manastır bölgesinde hiç yeşil alanımız yok, Gemlik'te denize girecek hiç bir sahil yok. Sahil şeridi eski binaların olduğu yerler kentsel dönüşüm bekliyor. Gemlik gibi deniz kenarı bir ilçe de Balık hali yok, burada tutulan balıklar Bursa Balık haline gidiyor sonra yeniden Gemlik'e geliyor, yeni yapılan Balık pazarından geçerken dikkatimizi çekti, ürünlerin üstünde fiyat etiketi yoktu, satıcıya sebebini sorduğumuzda cevabı ısalanıp siliniyor olması enteresandı. Gemlik'te Zeytin üreticileri sıkıntılı ve para kazanamıyor, girdiler yüksek ve her geçen gün zamlanıyor, buna rağmen satış fiyatları hiç artmıyor. Son olarak Gemlik göç almaya devam ediyor en çok Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinden vatandaşlarımız bu tercihi yapıyor.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. Gülsen Canlı hanıma da teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.