Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu ve Güney izlenimlerimiz (1)

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2022 00:05

26 Eylül akşamı Bursa'dan, Adana'ya doğru yola çıkacağız ben, Ahmet Yıldırım ve Süleyman Güzey ile. Yolculuk sebebimiz Arkadaşımız Rıfat Haliç'in kızı Zeynep'in düğününe katılmak ve ardından Rıfat Haliç ile birlikte doğu ve güney doğu illerini gezmekti. Gece yarısı buluşup yola çıkıyoruz. Polatlı'ya vardığımızda doğup 9 yaşıma kadar yaşadığım günler ve hatıralar, gözümün önünde film şeridi gibi akıyor.

Polatlı'da yemek molası verip Haymanaya doğru hareket ediyoruz. Haymana uykudayken gelip sessizce geçiyoruz ve yolu kısaltan hatta girip Ankara'ya uğramadan Adana'ya doğru yola devam edip varıyoruz. Öncesinde düğüne davet ettiğimiz Peyami Biçer, Muhammet Emin Atasever ve Av Mehmet Furkan Biçer, sağ olsunlar bizden önce gelmişler. Demokrat parti sevdalısı olan bu güzel dostlarımız ile sohbete dalmışken. Muhammet Emin Atasever genç çifte ve misafirlere güzel bir sürpriz yaparak herkesin takdirini kazandı.

Muhammet Emin Atasever CHP genel başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayıp Gelin, damat ve konuklara hitaben konuşturdu. Bursa 'dan bizlerin geldiğini anlattı yeni çifte sağlık, mutluluk ve huzur dilerken, bizlerin nezdinde de tüm Demokratlara selamlarını iletti.

Muhammet arkadaşımızın düğüne kattığı bu güzelliğe ne kadar teşekkür etsek azdır.

Muhammet arkadaşımız etkili bir siyasetçi, çok caba harcayıp yolu kesilenlerden, oysa kendisinden bir çok konuda fayda sağlanabilir, ne yazık ki ülkemiz de her alanda başarılı insanlar, cansızlar tarafından, yalan ve iftiralar ile engelleniyor.

Peyami Biçer dostumuzda ülke yararına projeler üreten gerçek bir vatansever, Avukat oğlu Mehmet Furkan Bicer'ide kendisi gibi yetiştirmiş, Siyasi öngörü ve olayları mükemmel okuyup yorumluyor, kendisini çok beğendim umarım yolu açık olur ve ülke yönetiminde yer alıp devlete ve millete faydalı işler yapma şansını yakalar.

Düğün bitimi Mersine ve oradan Çamlıyayla'ya gidiyoruz. Eski ilçe başkanımız Bayram Yıldız ile görüşeceğiz fakat saat geç olduğu için Mersin'e dönüp otelde istirahate geçiyoruz. Sabah Süleyman Güzey acil çıkan isleri sebebiyle Bursa’ya dönmek zorunda kalıyor yazık ki.

Sabah Gaziantep yolculuğumuz başlıyor, eski dostları yad edip başlıyorum aramaya Önce DYP'nin iktidar dönemlerini yaşayan gençlik kolları olarak aynı dönemde görev yaptığım ve yine aynı dönemlerde ilçe başkanlığı yaptığımız kadim dostum Av Yaşar Sağlam’ı arıyorum. Sevinçle adresini tarif edip konum gönderiyor, ardından birlikte futbol oynadığımız ve bize ağabeylik, kulüp başkanlığı yapan temizvbir dost Ali Karayilan'ı arıyor haberdar ediyorum, sağ olsun Nizip ilçesinden yola çıkıp.Yasar beyin bürosuna geliyor. Bir diğer dostumuz yine DYP ve Demokrat partinin gerçek emektarlarından Oğuzeli ilçesinde kahramanlarından Mehmet Çapan'ı arıyorum. "İsmet başkanım bize geleceksiniz yöresel yemeklerimizi hazırlıyoruz birlikte yiyeceğiz" diyor. Mehmet Çapan hatırı kırılmayacak gerçek bir dost. Sağolsun Yaşar Sağlam da bize eşlik ediyor, birlikte Oğuzeli'ne doğru yola çıkıyoruz.

Ali Karayılan eski dost kendisi ile tam 35 yıl sonra yüz yüze geliyoruz, samimiyeti, güleryüzü ve o sevecenliği hiç eksilmemiş, kendisini öyle görmek beni çok mutlu etti. Ördü da görev yapan oğlu Kirikkale'den izine geliyordu, Oğuzeli davetimize icabet edemedi kucaklaşıp ayrıldık, inşallah yine görüşeceğimizi umuyorum.

Mehmet Çapan ve iki oğlu bizi bekliyordu. Anadolu insanının misafirperverliği ve saygısı bu topraklarda her zaman var ve inşallah her daimde olacaktır. Mehmet Çapan ilçesinde Belediye başkan adayı olup yüksek oy almış bir değer ve arkasında onu seven bir kitlesi var. Yaşar Sağlam’da öyle, seveni ve bizzat şahsi oyları var DP den milletvekili olduğunda ilçesinde iktidar partisine fark atmış bir değer üstelik böyle bir zamanda, Mehmet beyle ortak yönleri parti yönetimleri tarafından kıymetlerinin bilinmeyişi, insanı üzen de budur.

Derken masamıza lahmacunlar, ve patlıcan kebaplar geliyor, öylesine lezzetliler ki, tam ifade edebilmek için sanırım Gurme olmak gerek, salatası, ayranı ve baklavası derken Mehmet Çapan bizlere unutulmayacak bir ziyafet verdi.

Kendisine ve kıymetli saygılı iki oğluna da teşekkür ediyoruz, sağolsunlar.

Av Yaşar Sağlam ile Gaziantep'e yeniden dönüyoruz, bu kez Yaşar bey çay ve dondurma ikramında, sohbet uzayıp gidiyor, Ahmet Yıldırım, Rıfat Haliç ve biz siyasetin içinden gelmiş olmanız sebebiyle konu dan konuya geçiyoruz, ev kira ve daire fiyatlarını soruyoruz. İyi bir daire kirası 8 bin, iyi bir daire fiyatı ise 4-5 milyon lira diyor. Dudağımız uçuk oluyor. Bu şartlarda insanların ev sahibi olmaları boş bir hayal adeta.

Adana ve Mersin deyim yerindeyse birleşip tek şehir olmuşlar. Gaziantep düz bir ovada yapılanmış, zengin ve çalıskanlığı gün gibi aşikar.

Zengin bir ülkeyiz vesselam, sıkıntı bu zenginli tabana yani halka yayamamaktı.

Yaşar Sağlam ile sohbeti bitirip tavsiye ettiği otele doğru yola çıkıyoruz. Yaşar Sağlam, Ali Karayılan, Mehmet Çapan ve oğullarına çok teşekkür ediyoruz.

Yazımızın ikinci bölümünü yarın yazacağız. Bu bölümde gezimizin Urfa ve Mardin izlenimlerini anlatacağız. Esenkalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.