Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu'nun ve Batı'nın yıldızı…

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2019 00:00

Gökyüzünü hiç düşündünüz mü? Gezegenleri, Güneş'i, Ay'ı… Karanlığın içinde parlayan milyarlarca yıldızı! Peki, bunun biraz aşağıda yeryüzünde ve hatta ülkemizde nasıl denklemlere denk gelebileceğini? İnsanlar var oldukları günden bugüne gökyüzünün ve denizlerin derinliklerine her daim hayran kalmışlardır. Her ne kadar gökyüzünde kanat çırpıp uçulamıyor olsa bile, denizlerde belli metre derinliklere kadar aletsiz yüzülebiliyor.

 

Yaşam içerisinde de insanlar için keşfedilmeyi bekleyen gökyüzü ve denizler saymakla bitmiyor. Dünya'nın hızla parlayan yıldızı Bursa'nın da elbette keşfedilmeyi bekleyen yıldızları var. Marka değerleri, üretim gücü, ekonomik bütünlüğünün ötesinde doğası, kültürü ve tarihi ile Bursa hepimizin gökyüzü olan Türkiye’nin Batı'da ki ve Doğu'da ki en parlak yıldızı…

 

Bursa için çalışan, emek veren, alınteri döken çok değerli isimler ve kuruluşlar var. Bunlardan iki isim ile hafta içi keyifli TV programlarına imza attık. Ak Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ile kenti, gündemi, çevre koşullarını sağlık ve ötesinde Türkiye’de Bursa'nın yerini konuştuk. Ak Parti’nin parıldayan yıldızlarından ikisi ile gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerde önemli bilgiler elde ettik. Mustafa Esgin, yerli otomobilin üretim merkezinin Bursa olduğunu ilk defa Bütünşehir programımızda açıklarken, Muhammet Müfit Aydın göç sorununun süreçler içerisinde kent üzerindeki ağırlığının azalacağını belirtti.

 

Ak Parti’nin kalesi Bursa'nın bir yanda genç ve dinamik diğer yanda hem kamu hem de mesleki tecrübesi olan isimleri ile gerçekleştirdiğimiz programlarda gördüm ki, kent için üretim herşeyin önünde. Bursa, üretimin markası olmaya aday bir kent. Üzerinde bulunan genç işsizliğin ana nedenlerini de iş beğenmeyen, sosyal medya büyüsüne kendisini kaptırmış gençliğe bağlıyor her iki isimde. Haksız da değiller. Kaç gencimiz yabancı dil öğrenmek için kurslara gidiyor ve ciddi eğitim almak için akıl teri döküyor. Veyahut mesleki eğitim merkezlerinde eğitim aldığı alanda kendini geliştirmeye, mesleğinde kendini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor? Ya da ben dahil hızla obez bir gençlik oluşmaya başladığını ne zaman fark ederek hareket kabiliyeti yüksek bireyler olacağız!

 

***

 

Kentlerin gücü gençleri. Daha aktif söylemler ötesinde adımlar atmak lazım. Hem Mustafa Esgin hem de Muhammet Müfit Aydın katılımcı bir gençlik olmamasından şikayetçi. Sorunları anlattığı kadar çözümleri de anlatabilecek bir gençliğimiz olduğunu gençlerimizin fark etmesini istiyorlar. Ve yine her iki Milletvekili de etkin olmayan, çözümden öte hakarete varan açıklamaları olan muhalefetten dert yanıyorlar. Ve ekliyorlar, "keşke daha fazla kavga yerine çözüm önerisi aktarabilen muhalefet partileri olabilse…"

 

Yeni oluşumların halkta etkisinin uzun olmayacağını, kentlerin ve ülkenin rotasını istikrardan yana çizdiğini ve Ak Parti’nin de hatalarını görerek kendisini geliştireceğini ifade ediyorlar. Ve ekliyorlar, "Ak Parti kongreleri hem değişimin hem de güçlenmenin kalbi olmuştur. Kongrelerimiz ile yeniden bütünleşeceğiz ve güçleneceğiz."

 

Açıkçası Ak Parti bugüne kadar CHP ve diğer siyasi partiler gibi kavgalı, gürültülü kongrelere sahne olmadı. Her ne kadar sokakta, sosyal medya da homurdanan çok sayıda kişi olsa bile, 'bende varım' diyen aday yok!

 

Doğu'nun ve Batı'nın yıldızı Bursa'nın güçlenmesi için çok fazla adıma, gönüle ihtiyaç var. Elbette telefonlarına ulaşılamayan, ekipleri tarafından idare edilen hatta köleleştirilen Belediye Başkanları ile siyasileri de konuşmadık değil. Lakin gördük ki, kim ne ederse kendine ediyor! Ak Parti’nin iki güzide ve parıldayan yıldızı sadece gönlümüze ve insanların gönlüne dokunarak buralara ulaştılar.

 

Demek ki, Recep Tayyip Erdoğan doğru söylüyor. İlla ki, gönüllerde olmak lazım. Velhasıl gönüllerde olmayanların koltuklardan nasıl indirildiğini de gördü bu gözler…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.