Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilerim sadece sezon finali değildir…

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 00:01

23 Haziran  Korona virüs tablosu açıkladı. Buna göre son 24 saatte 5 bin 809 kişiye corona virüsü teşhisi koyulurken, 65 hasta Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı ise 763 olarak belirlendi.

Bu veriler 23 Haziran 2021 e dair

23 Haziran Korona virüs tablosu açıklandı.Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 1268 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 27 kişi hayatını kaybetti.

Bu verilerde 23 Haziran 2020 ye...

Eeee..?

E si şu ki,henüz dereyi gördüğümüz söylemez.

Hele bu iş bitti, korona tarih oldu,açılalım saçılalım maskeyi mesafeyi vesaireyi hayatımızdan çıkartalım sokaklara akalım diyerek gardımızı tamamen düşürmemizin hiç alemi yok.

Salgın ne bizde ne dünya da henüz bitmedi.

Hatta bitmekten öte virüs yine kılık değiştirerek bu sefer daha da silahlandı.

Bunu ben demiyorum DSÖ söylüyor ve tüm dünya ülkelerini Delta(Hindistan)Varyantının bulaşıcılığı ve ölümcüllüğü konusunda uyarıyor.

Bursa Tabip Odası da ‘‘Şu an ki salgında ki veriler ve yapılan aşı oranları ile  başta Delta varyantı olmak üzere daha bulaşıcı yeni varyantlar da göz önünde bulundurularak  salgın bitti algısının yaratılmasının çok ağır sonuçları olabilir’’ diyerek durumun vehametinin  altını çiziyor.

Üzerimize çöreklendiği 10 Mart 2020 den beri Korona virüsü ile  inatlaşmanın ve deneme yanılma yöntemlerinin hiç bir faydası olmadığını ağır bedeller ödeyerek öğrendik.

Çünkü yaklaşık iki yıldır  avantaj sürekli koronanın elinde.

Ez cümle o bitti demeden de bitmeyecek bu süreç.

Aynı günün verilerinin bir yıllık ara ile yayınlandığı tabloya bakılırsa görülüyor ki,az gitmişiz, uz gitmişiz dere tepe düz gitmişiz bir de arkamıza dönüp bakmışız ki, bir arpa boyu yol gitmişiz.

Evet durum bir yıl sonra çok daha kontrol altına alınmış vaziyette ama salgın gündem ki yerini ısrarlarla koruyor.

Korumakla da kalmıyor kendini hayatlarımıza  dayatmaya devam ediyor.

Dün şehir merkezinde ve açık-kapalı çarşılar da gördüğüm manzaradan edindiğim izlenim aşılamanın pek çok insan tarafından Koronanın finali olarak algılandığı yönünde oldu.

Çünkü insanlar maskeli,yarı maskeli (maske kollarda ya da çene altında)ve maskesizler olarak üçe ayrılmış durumdaydılar.

Dilerim 1 Temmuz 2021  koronanın sadece sezon finali değildir ve bu dram dizisinin senaryosu olası yeni yayın döneminde daha da korkutucu hal almaz, kadrosuna da varyant vs karakterlerle yeni oyuncular katılmaz.

Bizde dört gözle finali beklerken dizinin yeni bölümlerini  izlemek zorunda kalmayız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.