Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikkat “Yapılandırma” süresini kaçırmayın!

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 00:05

Ülkemizde, kamu alacaklarının tahsiline yönelik halkın ve borçuluların rahat etmesi amacıyla yeni bir “yapılandırma” kanunu daha çıkarıldı. Bu kanun Haziran ayından bu yana uygulanmaya devam ediyor ve süresi 30 Eylül’de bitiyor.

Dünyayı saran pandemi salgını. Covid-19 hastalığın hızlı yayılması, her gün yüzlerce insanın vefat etmesi. Binlerce kişinin hastalığa yakalanması. Ekonomik olarak insanların iş ve çalışma güçlerini yitirmesi. Kapanma yüzünden ekonomik dalgalanmaların yaşanması ve mali tabloların alt üst olması nedenleriyle Türkiye’de eski yapılandırma taksitleri henüz tam olarak ödenmemişken yeni bir yap0ılandırma kanunu çıkarıldı.

Önce, vatandaşlarımıza yönelik e- Devlet üzerinden gönderilen mesajı sizlere buradan tekrar duyurmakta fayda var.

7 bin 326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 27/08/2021 tarihli ve 31 bin 581 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4 bin 420 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile bir ay uzatılmıştır.

7326 sayılı Kanun ile;

Vergi ve Ceza Borçlarının Yapılandırılması

SGK Prim Borçlarının Yapılandırılması,

Matrah ve Vergi Artırımı,

İnceleme ve Tarhiyat Aşamasında Bulunan Kamu Alacaklarına Başvuru,

İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi,

Pişmanlıkla Beyan,

Davalı Borçların Sonuçlandırılması,

Yeniden Değerleme,

Motorlu Taşıtlar Vergisi,

Öğrenim ve katkı kredileri,

Trafik İdari Para Cezaları,

İdari Para Cezaları,

gibi konularda kaçırılmaması gereken fırsatlar sunulmuştur.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak için 30/09/2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunulması ve yapılandırılan alacaklara ilişkin peşin veya ilk taksit ödemesinin 01/11/2021 tarihi bitimine kadar (31/10/2021 tarihinin hafta sonuna rastlaması nedeniyle) yapılması gerekmektedir.

( Önemli Not : Diğer taksitlerin ödeme sürelerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. )

Bu mesaj, Kanun’un sağlamış olduğu imkânlar hususunda kamuoyunu ve mükelleflerimizi bilgilendirmek amaçlı gönderilmektedir. Borcunuz yoksa, veya borcunuzun tamamını ödediyseniz bu mesajı dikkate almayınız.

Evet, devletimiz, ülkeyi yönetenler, halkımızın, vatandaşlarımızın borçlarını ödeyebilmesi için yeni bir kolaylık sağlayan uygulamayı hayata geçirdiler. Bu aşamada borcu olanlar, borçlu olduklarını bilmeyenler içinde çok önemli bir imkan sağlandı.

Maliye borçları, SGK borçları ülkemizde en fazla tahsilat sıkıntısı yaşanılan kamu alacakları oluyor. İnsanlar, işyerleri kapalı olduğu için, sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların sokağa çıkıp, işletmelere müşteri olamadıkları için epey kayıplar mevcut. Öyle ki, pek çok işletmenin bilançoları alt üst oldu. Bu durumda, insanlar gelirleri olmadığı için borçlarını da ödeyemez duruma geldiler.

Pek çok esnaf arkadaşım, pandemi sürecini eski borçlarını yeniden borç temin edip, borçlanma ile ödemeyebilmek için kendisini zorlayıp durdu.

Şimdi, salgın her ne kadar devam etse de sağlık açısından yeni gelişmeler, özellikle aşılama sayesinde ekonomik hayat düzene girmeye devam ediyor. Her türlü borç ve alacak yeniden yapılandırıldı. Amaç, ekonomik yaşantının canlanması, işletmelerin iş yapamadıkları dönemlerde uğradıkları kayıpların karşılanması.

Ekonomik hayatın düzenlenmesi adına sevindirici bir uygulama olan bu imkanlardan faydalanmak için son süre 30 Eylül’de doluyor. 30 Eylül tarihini beklemeden, bu durumdan faydalanmak isteyen hak sahiplerinin zaman geçirmeden başvuru yapmasında fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.