Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Dijital Türkiye’ ile Bursa Bilim Festivali Başlıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 00:00

Türkiye’nin en büyük bilim festivali olan, Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA‘nın işbirliğinde Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi yapılacak Turkish Airlines Science Expo, 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleriyle  TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleşecek.

Türkiye’nin en büyük bilim festivali olarak anılan bu fuarda yerli ve milli üretim için ihtiyaç duyulan nitelikli insan  kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayacak.

Geleceğin nitelikli işgücünü yetiştirmek, motive etmek, yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek, amacıyla organize edilen bu festival çocukları, velileri, eğitimcileri, iş adamlarını, meslek uzmanlarını, firmaları, ve kamu kuruluşlarını bilim ile aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.

Programın açılış konuşmasında başkan Aktaş;

Turkish Airlines Science Expo sâyesinde çocuklar, veliler, eğitimciler, iş adamları, meslek erbapları, firmalar ve kamu kuruluşları bir araya getirdiklerini söyledi

Bu bağlamda  “Firmaların ürettikleri veya üretimlerinde kullandıkları teknolojilerin sergilendiği teknolojik alanlar var. Özellikle çocukların kendi elleriyle bir şeyler üretmeyi tecrübe ettikleri, yaparak-yaşayarak öğrendikleri, deneyerek yaptıkları, kendi ilgi, kabiliyet ve kapasitelerini keşfettikleri 101 farklı stantta gerçekleşecek olan atölyeler bulunuyor. Meslekî eğitimlerini sürdüren gençlerimizin kabiliyetlerini sergiledikleri, meslekî bağlılık ve özgüvenlerinin pekiştiği ve 12 meslek dalında düzenlenen ‘meslekler yarışıyor’ var. ‘Kariyer Kulübü’nde uzmanlar, meslek erbapları ve yöneticiler, tecrübelerini yeni nesle aktarıp onlara rehberlik ediyor” diyerek festivalin önemine vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de 2015 yılından bu yana Bilim Festivali’ne destek verdiklerini hatırlatarak, festivalde projeleriyle öne çıkan gençlere ait fikirlerin üretime dönüşmesi için de gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise Albert Einstain’nin “Hayal gücü her şeydir, zekanın gerçek gücü hayaldir” sözleriyle başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Soru çözen değil ,sorun çözen bir nesil” yetiştirmeliyiz sözlerini de dile getirdi. Daha sonra “Bilim merakla başlar, hayal ile devam eder, icad ile son bulur” diyerek festivalin  eğitim camiasına ciddi katkı ve fayda sağlayacağının altını çizdi.

Dülger,  aynı zamanda bu  yılki festivale 200 bine yakın öğrenciyi getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Aktaş’tan önemli açıklamalar

31 Mart  mahali seçimleri geride bırakalı 1 ay oldu. Bursa’da çoğunluğun tercihiyle Resmi olmayan sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Alinur Aktaş oturdu.

Alinur Aktaş, Merinos Gölpark tesislerinde seçim sonuçlarını ve bundan sonraki yol haritasını Bursa basınıyla buluşarak değerlendirdi.

Aktaş, konuşmasında her seçimin bir havası olduğunu, bu seçimde ise bambaşka bir havası olduğunu söylerek başladı sözlerine…

Bu seçimin farklı bir ortamda yapıldığını, özellikle dijital ortama önem verdiklerini ve ittifaklar arasında nefes kesen kıyasıya bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi.

Başkan Aktaş’ın özellikle belirttiği konu başlıkları ise şöyle;

31 Mart seçimlerinden zaferle çıkan en büyük AK Parti’li Belediye olmanın heyecanını yaşadıklarını…

Belediye kadrolarında bazı yenilikler, değişikliklerin  olacağını…

Yeni dönemde daha çok yeniliklerin olacağını…

İddialı projelerle Bursa halkına hizmet edeceklerini…

Radikal kararlar yerine, aşama aşama hayata geçirecek projelerinin olduğunu…

Bursa’daki ciddi beyin gücü ve iş gücünün iyi bir şekilde kullanacaklarını…

Bursa’nın en önemli iki sorunu olan trafik ve ulaşım, imar ve şehircilik olduğunu, ilk olarak bunlara yönelik çalışmalar olacağını…

Yüksek yapılar yerine Yeşil Bursa’ya özgün ve mahalle kültürünü yaşatacak yapılar inşa edeceklerini…

Doğanbey Toplu Konutları'nın yıkılması ya da traşlanmasının gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, Acemler ve Adliye kavşağı ile Acemlerin bağlantı yolları, stadyum civarı,T2 hattının acilen mevcut hatta adaptesi, Şehir Hastanesi'ne metronun yapılması öncelikli olduğunu…

İmar planının ve kentsel dönüşümün ilk başlayacağı yerin Merinos altı dediğimiz yerden başlaması gerektiğinin görüşünde olduğunu ve bunun için çeşitli projeleri hayata geçireceklerini bir bir anlattı basın mensuplarına.

Başkan Aktaş’ın önemle üzerinde durduğu konuların başında bu başlıklar

vardı.

Tecrübe ve birikimle 31 Mart’tan başarılı bir sonuçla çıktığını söyleyen Aktaş, seçim bitti şimdi icraat zamanı diyerek noktaladı sözlerini…

Biz de yeni dönemde Başkan Aktaş’a başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.