Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DERS GİBİ MAÇ

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 00:00

Bursaspor, Altay önünde play off'a yeniden asılmak için fırsat niteliğinde bir mücadeleye çıktı. Milli ara avantajına rağmen yine bildik sıkıntılarla gündem olan yeşil beyazlıların istekli görüntüsü sadece 10 dakika sürdü. Atamayana atarlar da denilebilir, özellikle Batuhan'ın yararlanamadığı pozisyon sonrasında kaleye gelen ikinci pozisyonda yenen gol, takımın gardının da erken düşmesine sebep oldu. İşte bu noktada tecrübe ön plana çıktı. Gözler, sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Emirhan Aydoğan'ı aradı. Rakip Altay, özellikle tecrübeli ayaklarıyla oyunu elinde tutup, skora gitmesini bildi. Bursaspor dakikalar ilerledikçe gelen özgüven kaybıyla, rakibinin oyununa karşılık veremedi.

BEKLER YORGUN DÜŞTÜ

Tabii, bu sezon özellikle ön plana çıkan savunma bekleri İsmail ve Onur'un kanadından gelen ataklar takımı oldukça yordu. Rakip ceza alanında topla buluşmada 28'e 15 kezle büyük üstünlük kuran İzmir ekibinin istatistikleri de bu tabloyu ortaya koydu. Sonuç olarak, Bursaspor play off yarışına yeniden iddialı şekilde ortak olma şansını kaybetmiş oldu. Bundan sonrası için matematiksel olarak şans devam etse de iş mucizenin de ötesine kaldı.

DERS NİTELİĞİNDE GÖRÜNTÜ

Süper Lig'e yükselme yarışına bakıldığında, takımların kadrolarındaki tecrübeli oyuncuların kilit rolü büyük önem taşıyor. Özellikle ilk 4 sıradaki takımları haftalardır hedefte tutan oyunculara baktığımızda Süper Lig için önemli şartlardan birinin de tecrübe olduğunu artık kabul etmek gerekiyor. Rakip Altay da tecrübeli isimlerinin katkılarıyla sahada bu görüntüyü verdi. Bana göre bu durum Süper Lig'e çıkma mücadelesi için ders niteliğinde bir görüntüydü.  Zira Bursaspor, aynı katkıyı Burak Altıparmak ve Onur Atasayar dışında tecrübeli oyuncularından göremedi.

Aslında, Bursaspor bu sezon olağanüstü mücadelesiyle bu tabloyu yıkmaya çok yaklaştı, maalesef şanssızlıklar şu ana kadar buna izin vermedi. Üstüne maddi sıkıntılar da eklenince, herşeye rağmen geleceğe büyük umut bırakan bu ekibi kutlamak, şehir olarak da desteğin en büyüğünü vermek gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.