Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derbinin kazananı Timsah

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 00:02

Dört gözle beklenen şampiyonluğun ardından Basketbol Süper Ligi'ne adım atan Bursaspor Basketbol takımı sezona bomba gibi başladı. Ligin ilk karşılaşmasında TOFAŞ Spor Salonu, kentin iki takımının mücadelesine ev sahipliği yaptı. Ligde iki takımımızla yer almamız gerçekten Bursa'nın basketbol şehri olma yolunda önemli bir adımdır Bu anlamda bu iki takımın lig yolculuğunda başarılı grafik sergilemesini önemsiyorum. Bu noktaya gelinmesinde en büyük katkı hiç kuşkusuz Sezer Sezgin'e ait. Eğer direnmeseydi ve "kendi yağımızla kavruluruz" demeseydi bugün bu güzellikten bahsetmemiz imkansızdı. 

Artık Bursaspor basketbol takımı parkede. Yere sağlam basarak ilerleyeceğini herkese gösterdi. Tofaş Basketbol takımını 80-76 mağlup etti ve süper derbinin kazanan tarafı oldu. Taraftarın yalnız bırakmadığı ve mücadele boyunca temposunu düşürmediği derbide galibiyet bir Tofaş'a bir Bursaspor'a geçse de kazanan taraf timsahlar oldu. Nefeslerin zaman zaman tutulduğu ve yüreklerin ağza geldiği müsabakanın en etkili isimi ise taraftarlardı. Tofaş'ın direnç gösterdiği saniyelerde, yoğun desteği ve baskısıyla takımlarına inanılmaz destek vererek galibiyette büyük rol oynadılar.

Bu arada tam bir revire dönen TOFAŞ takımında sakatlıklar can sıkarken, mavi beyazlılar  Bursasporlu basketbolcular karşısında üstünlük kuramadı. Ligin çiçeği burnunda takımı Bursasporlu basketbolcular ise performanslarıyla dikkat çekti. Basketbol liginde tecrübesiyle var olan Tofaş gibi güçlü bir takıma mağlubiyeti yaşatan parkenin timsahları, taraftarlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Bu lige çok yakıştın Bursaspor Basketbol. Lig yolculuğunda galibiyetler serisine yenilerini eklersin umarım. 

Mücadelenin bitiminin ardından taraftarlar ile basketbolcuların buluşması ise renkli görüntülere de sahne oldu. Uzun bir aradan sonra özlemini duyduğumuz timsah yürüyüşüne nihayet kavuştuk. Tıpkı Mususili dönemlerdeki gibi aslına uygun olarak yaptıkları timsah yürüyüşüyle taraftarın coşkusuna ortak olan potanın timsahlarını ben de gönülden alkışlıyorum. Bursasporlu futbolcuların da parkenin ustalarından bu yürüyüşü aslına uygun şekilde öğrenmelerini rica ediyorum.

Öte yandan Tofaş'ta bu şehrin takımı. Düşmanlık pompalayıp iki takım taraftarlarını karşı karşıya getirmenin alemi yok. Bence bu ligde el ele beraberce yürümek kadar keyifli bir şey olamaz. Lütfen fair-play ruhunu bu yolculuk boyunca yanımızdan eksik etmeyelim. Herkesi düşman hedefine koymanın da manası yok. Mücadelemizi verip zirveye doğru çıkalım detaylara odaklanmak yerine parkeye odaklanalım. Tofaş da Bursa'nın takımı, yani bizim. Kibir ligden düşmemize neden oldu. Artık bu illetten sıyrılmanın zamanı gelmedi mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.