Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrat parti Gelibolu kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 00:00

Geçen hafta Perşembe günü yaptığımız Çanakkale seyahati dolu dolu geçti, birlikte yola çıktığımız Hüsnü Sungur ve Süleyman Güzey ile keyifli bir yolculuk sonrası akşam saatlerinde yedi düvelin geçemediği harika şehrimiz Çanakkale'ye vardık ve her zamanki gibi dostumuz Yurt partisi Çanakkale il başkanı Numan Mutay bizi karşıladı.  Akşam yemeği yerken Hilmi Bulan daha önce sözleştiğimiz gibi bizi aradı, torunu Cem Çanakkale de 116 Jandarma eğitim alay komutanlığın da Asteğmen olarak hizmet altına girmişti ve Cuma sabahı yemin töreni vardı. Cuma günü yemin töreni sonrası Hilmi Bulan'ı da alıp Ayvalık seyahatini yapıp Bülent Demirsoy ile Kadırga koyunda Hafızın yerine gittik. Daha önce Hafız Süleyman Sami Tetik'ten bahsetmiştik, kendisi çok değerli bir insandır. 

Cuma ve cumartesi günleri Çanakkale yi yeniden gezdik, limanda bulunan Nusret mayın gemisini inceleyip askerler eşliğinde bilgi aldık, geminin içinde ise ekran görüntüsü ile olayları daha iyi kavrıyorsunuz, görevli askerin anlatımı eşliğinde mutlaka dinlenmeli ve izlenmeli, kahraman ecdadımızın bin bir zorlukla emperyalist güçlere karşı dünya tarihine ders olarak yazılan bu kahramanlık destanını mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı bu görüntülerde İngilizlerin ne kadar kurnaz olduğunu da göreceksiniz önden Fransızları gönderip kendilerini garantiye almak isteseler de Nusret Mayın gemisi İngilizlere de haddini bildirmişti. Gerçek Nusret mayın gemisi Mersin de 1990 yılında batsa da 2000 yılında çıkarılıp orijinal haline getirilip Tarsus'ta sergilenmektedir. Çanakkale deniz müzesinde ise benzeri yapılıp ziyarete açılmıştır. Cumartesi akşamı ise Yıldırım eski ilçe emniyet müdürü Gürkan Bal ile birlikte yemek ve sohbet derken gece yarısını geçtik Gürkan Bal  beş yıl önce genç yaşta emekli olsa da mesleğini ve Bursa'yı çok seviyor dilinden düşürmüyordu, Gürkan Bal gibi halk ile Devleti kucaklaştıran değerlerin erken emekli olması üzücü.! Göreve dönmesini umuyor ve istiyoruz.

Pazar günü ise Demokrat parti Gelibolu ilçe kongresi vardı. Mevcut ilçe başkanı Cemil Ilgın'ın atamadan seçilmişliğe geçeceği kongreye arkadaşlarımızla birlikte katılacaktık. Sabah erken saatte Çanakkale den Lapseki ye geldik, şansımıza feribot kalkmak üzereydi hemen biletlerimizi alıp yola çıktık, Feribotta bir kaç davulcu ve zurnacı gördük, arkadaşlarıma ''bunlar kesin bizim kongre ye gidiyor'' dedim, hepsi de olabilir diye cevap verdi. sonuçta Hilmi Bulan, Hüsnü Sungur ve Süleyman Güzey benden daha fazla kongreye katılıp tecrübe sahibi olmuş dostlarımdı.

Gelibolu ya iniyoruz önce bir kahvaltı yapıp etrafı geziyor ve halk ile sohbet ediyoruz. Gelibolu insanı sıcak ve samimi, adeta kırk yıllık dostunuz gibi içten samimi konuşuyorlar. Bu güzelim sahil ilçesi binlerce yıldır tarihe tanıklık etmiş, buna rağmen bence en samimi ve doğal olanı bizim halkımızdır diye düşünüyorum. Pazaryeri Han kahvesi toplantı salonuna geliyoruz. Demokratlar toplanmaya başlamış, yüzlerce, belkide binlerce kongre ve toplantı yaşamış dört arkadaşız ve ilk dikkatimizi çeken davulcular, gülümsüyoruz, hemen davullar ve zurnalar çalınmaya başlıyor, gereğini yapıp, partililer ile tokalaşıp sarılıyoruz.

Kongre de divan başkanlığına DP Çanakkale il başkanı Nail Babacan seçiliyor, Nail bey Lapseki eski kaymakamı ve soyadı gibi babacan bir tavrı var insana sıcak ve güven veren tavrı var Devlet terbiyesi aldığı her hali ile belli oluyor. Divan başkan yardımcısı Biga ilçe başkanı Faruk Kısa ve katip üyeliğe de Hanife Tülümen seçiliyor, Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunduktan sonra siyasi konuşmalar başlıyor, Tacettin Demir Milli Eğitim Bakanlık baş müfettişliği yapmış değerli bir eski bürokrat ve Demokrat parti geçmişini çok güzel özetleyip vurguluyor. Avukat Celil Kaya Bayramiç ilçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı yapmış bir dostumuzdur. Kürsüde genel siyaset hakkında fikirlerini anlatırken yöre halkına uygun anlatımları da ekleyerek harika bir konuşma yaptı. Servet Yanık ise yılların parti emektarı 1964 yılından günümüze Demokrat partinin hizmetinde bulunmuş. 2005 yılından 2019 yılına kadar aralıksız 14 yıl ilçe başkanlığını yapmış.  Görevi babasıyla yıllarca siyaset yaptığı Cemil Ilgın'a devretti. Cemil Ilgın yönetimine Ali Osman Sağlam, Berkan Dondurmacı, Hayrettin Öztürk, Şahin Çakırlar, Baha Özdel, Erdoğan Gaga, Oktay Ilgın ve Baki Köse girdi. Kongreye Biga, Lapseki, ve Ayvacık ilçe başkanları katılırken CHP, İYİ Parti ve MHP temsilcileri de katıldı, Cemil Ilgın ve ekibine başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.