Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demoklesin kılıcı

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 00:01

392. Galatasaray- Fenerbahçe derbisi bu akşam oynanacak.  Derbileri futbolun kreması olarak görürüm ben, futbolun en üst noktasıdır benim için. Bir futbol dilencisi olarak topa sert, kora kor oyun görmek isterim sahada. Bu akşam bu dileğim gerçekleşir mi acaba?

İki lig, iki de Avrupa Kupası maçı oynayan ve bu dört maçını da, kadro derinliği içinde, kazanan Galatasaray bu maç için bir adım önde.  Oynadığı maçlardaki güzel futbolunu, skora da yansıtabildi Sarı- Kırmızı’lı takım. Her ne kadar spor basını orta saha için transfer beklentisi içinde olsa da, orta saha transferi yerine Onyekuru tarzı kanat transferinin daha doğru olacağını düşünüyorum, dört maçın sonunda Galatasaray’da işlerin yolunda gittiğini söylemek mümkün.

Fenerbahçe de ise işler henüz rayına oturmuş değil. Erol Bulut, hâla bir arayış içinde, bulabilmiş değil idealini. Süper Lig’e yeni çıkan Hatayspor karşına üç ön libero ile başlamanın (Tolga Ciğerci, Ozan Tufan, Luis Gustavo) ne kadar doğru bir kadro seçimi olduğu tartışılır. Üstüne rakip dokuz kişi kalmışken ve gole ihtiyaç varken kanat oyuncusu çıkarıp yerine forvet almamak, oyunu doğru okuyamamaktır bence. Galatasaray’da “kadro derinliği” varken, Fenerbahçe’de “kadro genişliği” var. Henüz bulunamayan oyun planı, aranan doğru kadro Sarı Kanarya’nın en büyük handikabı. Fenerbahçe’nin bence en büyük sıkıntısı, teknik direktör kim olursa olsun, teknik direktörün ensesinde “demoklesin kılıcı” gibi duran Emre Belözoğlu’nun varlığıdır.

Maçın hakemine gelince… Ali Palabıyık’ın çıkıp maçını mükemmel yöneteceğine inancım tam. Bu derbide hakemin konuşulmayacağına inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.