Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dejavu

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 00:03

Uffff…

Ülkeye uzaydan bakmak mümkün olsa herhalde haritamızın üzerinde dağlarımızın,denizlerimizin,ovalarımızın,göllerimizin,vadilerimizin yerine hepsinin üzerini kaplayan yoğun bir bulut tabakası ile düşen çakan yıldırımlar şimşekler görürdük.

Hani korku filmlerinde olur ya ; olayın vehametini daha gerçekçi anlatabilmek için kasveti arttırıcı efektler kullanırlar; durumumuz aynen öyle. Sadece efektte biraz farklılık var bizimki uğultu ve homurtu efekti.

Hayatımıza dair ne varsa gerilim senaryosu gibi.

Esnafımızdan öğretmenimize, öğrencimizden, gezetecimize,ev kadınımızdan çalışanımıza, köylümüzden, kentlimize, işçimizden, işverenimize kısacası istisnasız hepimizde son derece yoğun bir gerginlik hakim.

Politikacıları ise hiç sormayın. Onlarda ki gerilim tavan yapmış durumda.

Olmasın da ne olsun?

Gerginliğimizi tetikleyecek salgından,çarşı,pazara,faturalardan,politik çekişmelere,kadın cinayetlerinden,doğa katliamlarına canlı ne varsa onun uğradığı şiddet ve tecavüze,gümbür gümbür cehalete  her konuda ki bilgi kirliliğine kadar öyle çok olgu var ki…

Şimdi bir de yıllar önce gördüğümüz ve hiç birimizin asla beğenmediğimiz bedelini de çok ağır ödediğimiz bir derdimiz daha kendini hatırlatıyor.

Dilerim iş geçmişte ki ağır sonuçlara ulaşmadan sağduyu ile hallolur da en azından bu konuda verilmiş sadakamız varmış deriz.

Evet Boğaziçi Üniversitesi’nde ki olaylardan söz ediyorum ve inanıyorum ki her zaman olduğu gibi bu konunun da doğrusu bir. Çoğaltmaya çalışmanın da  dejavu olacağı aşikar.

Milenyumun başında birileri size

‘‘Herkesin herkese posta koyduğu,kimsenin kimseyi sallamadığı,tehdidin,şantajın,iftiranın,yalanın,dolandırıcılığın,hedef göstermenin vaka-i adiyeden sayılacağı günler göreceksin’’

Deselerdi siz onlara ne derdiniz?

Muhtemelen‘‘Hadi ordan’’ diyeceklerinizin en hafifi olurdu.

Benim de öyle olmuştu da hadi ordan bile diyememiştim.

Çünkü sözlerin sahibi cennet mekan babamdı.

Yok; öyle istihareye yatan, gaipten haberler sallayan ya da müneccim filan değildi rahmetli.

Öğretmendi.

Sadece korona virüsü tahmin edememişti ama diğer dediklerinin bu kadar kısa süre içerisinde gerçekleştiğini gördükçe keşke haklı çıkmasaymış diyorum.

Aslında bugünkü hali pür melalimizin ön izlemesi benim gençliğimde de vardı.

Altmış yılı bulan ömrümde hiç hatırlamıyorum ki, gündemimizde başta enflasyon dolayısı ile pahalık ve bu gün mücadele ettiğimiz kronikleşmiş onlarca dertlerimiz olmasın.

Sadece zaman zaman sıralamaları ve öncelikleri değişiyor  hepsi o.

Yani biz bu gerilim ortamına çoktan şerbetlendik te şimdilerde de yaşadıklarımız her dönem bizim makus talihimiz oluyor ya, işte ona ona çok içerliyorum.

Neden bir türlü yakamıza yapışan dertlerden kurtulamıyoruz da çaresizce onların evrimleşmesini izliyoruz.

Herkes herkese gıcık.

En ufak bir anlaşmazlığın sopalı satırlı kavgaya dönüşmesi an meselesi.

İyi de üzerine salgının gölgesi düşmüş hayatın sınırlarının daraldığı, işsizliğin, üretimsizliğin böylesine tavan yaptığı, enflasyonun dizginlerinin elden kaçtığı bir dönemde insanlara bir de gerginlik politikasını dayatmanın kime ne yararı var?

Anlaşılan daha uzun süre yıllardır bir türlü rafa kaldıramadığımız dertlerimizle dertlenmeye devam edecek,uğultularla homurtuların karıştığı bir süreçte  gerim gerim memleketten serin serin sonuçlar bekleyeceğiz.

Daha çok bekleriz.

Galiba biz bu dejavuyu çok sevdik;

Ya da o bizi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.