Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DARISI YENİ SEZONLARA

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 00:07

Tam 6 sezon sonra...

Bursaspor bir sezonu başladığı teknik adamla bitirdi. Mustafa Er, ölmüş bitmiş 'kümede kalırsa başarı' denilen sezonda istikrarın ve güvenin adı oldu. Tabi ki, tek başına değil, ekibi ve oyuncularıyla birlikte başardı, Bursaspor yıllar sonra ülke gündeminde hatta Avrupa gündeminde dikkat çeken ayrıntılarla yer buldu. Açıkçası 2014-2015 sezonunda Şenol Güneş ile yakalanan istikrar ve oyun kadar aynı kıyaslamayı yapamasak da benzer heyecanı futbolseverlere sundu.

Zira;

İstikrar önemlidir futbolda. Başarıya giden temel unsurlardan biridir. Doğru planlama ve doğru yapılanma ile elinizi güçlendirir. Zamana yayılacak başarı da sizi her zaman kuvvetli hale getirir. Gönlümüzden geçen bu sezon oluşan güzel havanın aynı şekilde devam etmesi ve gerekli istikrarın sağlanması.

GOL GELMEYİNCE...

Keçiörengücü maçı Bursaspor açısından prestij mücadelesi, Ankara ekibi içinse play off için olur da şans güler mi türünden bir karşılaşma oldu. Sürpriz olmadı, konuk ekip kazanmasına rağmen play off hattının dışında kaldı.

Bursaspor, özellikle ilk yarıda iyi görüntü bir çizmesine rağmen basit pozisyonların faturasını ödedi. Yeşil Beyazlılar, bir ara yüzde 60 topla oynama oranına çıkarken, 309 pas ve bunun 267'nin başarı ile yapılması önemli bir istatistikti. Nitekim bu tür maçlarda hedef ve konsantrasyon skoru da belirliyor. Yeşil beyazlılar iyi görüntü verdiği dakikalarda skoru bulamayıp kalesinde golü görünce, konsantrasyon olarak da etkili görüntüsünün dışına çıktı. Kaçan pozisyonlarda da açıkçası beklenti yüzdesi yüksek oyuncular ve özellikle de  Burak Kapacak yeteneklerini sergileyemedi.

33. dakikada Soner, Onur Atasayar'ın izlemeye alıştığımız tarzdaki gollerinden birine imza attı. Üzerine, ilk yarım saatlik dilimde en net fırsatı yakalayıp değerlendiremeyen, rakibine ise 9 şut şansı verip pozisyon vermeden golü kalesinde görmüş oldu.  Dakikalar sonra, orta sahada topu fazla dolaştırınca kaptırılan meşin yuvarlak, kontra atak sonucu filelere gitti, Ankara ekibi bu golle farkı ikiye çıkararak istediğini elde etti. İkinci yarıda ise mücadele çok değişmedi, sadece skor ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.