Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı pazar günü Bursa’da

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 00:01

Önceki hafta, Ak Parti Genel Merkezi’nde İl Başkanları toplantısı gerçekleşmiş, bu kapsamda toplantıya katılan Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir fırsatını bulup Cumhurbaşkanını bir kez daha Bursa’ya davet etmişlerdi. Davetin altyapısını kuvvetlendirmek için de, biten ve hizmete giren Şehir Hastanesi ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun açılışını yapmalarını rica ettiler.

Bilindiği üzere,

Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrası kazanılan belediyeleri ziyaret edecek, vatandaşlara teşekkür mahiyetinde mitingler/toplantılar yapacaktı.

Temmuz ayı sonuna kadar başlanması beklenen bu ziyaretlerin ilk durağının da Bursa olacağı konuşuluyordu. Öyle ya; Ak Parti’nin elindeki en büyük belediye artık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ydi.

Temmuzun sonuna gelinip Cumhurbaşkanının henüz Bursa ziyaretine gelmemesi, üstelik ziyaretlerine Konya ve Rize ile başlayacağı duyumları, Bursa’da dedikodu kazanını körükledi.

Cumhurbaşkanının, Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos söylemlerinden rahatsız olduğu iddia edildi. İl Başkanları toplantısında sosyal medyaya ve basına yansıyan fotoğrafa bakıp, Erdoğan’ın Bursa heyetine soğuk baktığı söylendi.  Ve daha bir sürü ipe sapa gelmez, hiçbir dayanağı olmayan söylemler kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.

ZİYARET GECİKTİKÇE DEDİKODULAR ARTTI

Ve kim bilir dedikodu kazanına daha ne malzemeler atılacak, ateşin altı daha ne kadar harlanmaya çalışılacaktı amaaaa, henüz Temmuz ayının takvim yaprakları tükenmeden bir akşamüstü müjdeli haber Bursa’ya düştü. “Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Ağustos’ta Bursa’ya geliyor.”

İşte beklenen haber gelmişti. Bursa’da kaynayan kazanlar hemencecik sönüverdi. Dedikodular bıçak gibi kesildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, Bursa’ya yönelik çekilen operasyonlar ters yüz oldu.

Ve o andan itibaren Ak Parti Bursa teşkilatlarında hareketlilik başladı. Gelecek misafir ağır, zaman dardı. Tüm teşkilat harekete geçirildi. Valilik, emniyet, sivil toplum kuruluşlarında koşuşturmalar başladı, toplantı üzerine toplantılar düzenlenmeye başlandı.

Sadece gelen misafirin programının hatasız bir şekilde yürütülmesi değil, Bursa’yla ilgili öneri ve istek listeleri oluşturulmaya başlandı.

AKTAŞ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Önceki gün,

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursalı Muhtarlarla bir araya geldi.

Bursa’nın 17 ilçesinde 1058 mahallede hizmet veren muhtarları, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda misafir etti.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Başkan Alinur Aktaş muhtarlara, Bursa 2020-2024 Stratejik Plan’ın ana hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

 Bu kapsamda;

Vatandaşların, kamu kurumlarının, ilçe belediyelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, oda ve birliklerin görüşlerine başvuran Başkan Aktaş, bu kez de muhtarları topladı ve fikir alışverişinde bulundu. Hem bilgi aktardı, hem görüş aldı.

 Büyükşehir Belediyesi’nin yol haritası olan stratejik planın 2020 yılı itibariyle uygulanmaya başlanacağını belirten Başkan Aktaş, “Kentimizin ihtiyaçlarının neler olduğunu sizlerle birlikte belirlemeye çalışıyoruz. Katılımcılık ilkesi doğrultusunda muhtarlarımızın da görüşlerini alarak, istek ve beklentilerin mümkün olduğu ölçüde yer alacağı bir plan hazırlamayı hedefledik” diye konuştu.

Ayrıca,

 Muhtarlara, Bursa ile ilgili görüşlerin değerlendirildiği anket formları da dağıtıldı. Ankette ortaya çıkan bilgilerin yol haritasının oturmasında önemli kaynak olacağı dile getirildi.

Şüphe yok ki, gelen talep ve tavsiyeler ışığında, ihtiyaçlara yönelik bölgesel projelerin daha da geliştirileceği, Bursa’nın el birliği ile her alanda daha güçlü yarınlara taşınacağı muhakkak.

Dikkat çekici bir hususta şuydu;

Başkan Aktaş muhtarların yoğun katılım sağladığı toplantıya Belediye bürokratlarını da getirmişti. Amaç, çoğu yeni göreve başlayan muhtarlarla bürokratları tanıştırmak, hem de hangi işin hangi bürokratla takip edileceğini, çözüleceğini göstermekti.

Belli ki, Başkan Aktaş, Bursa 2020-2024 Stratejik Plan’ı uygulamaya başlamadan bu tür toplantı ve/veya ziyaretleri yapmaya devam edecek. Biz de bu sütunlarımızdan sizinle paylaşmaya…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.