Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhur ittifakı sağlam ittifak

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 00:01

Türkiye siyasetindeki gelişmeler, dünya siyasetine örnek olmaya başladı. Ülkemizde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında atılan adımlarla kurulan Cumhur İttifakı, İtalya’daki koalisyon hükümetlerinin ilgisini çekmeye başladı. Bursa yerelinde ise AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur ittifakının temellerinin ilk günkü gibi sapasağlam olduğu ifade edildi.

31 Bursa’da Cumhur İttifakı Büyükşehir dahil 15 belediye başkanlığını kazandı. AK Parti’nin 13 ilçe bir büyükşehir olmak üzere 14 Belediye Başkanlığı var. MHP’nin ise bir tane ilçe belediye başkanlığı var. Seçim sonuçları, her ne kadar istenilen kadar olmasa da başarı grafiğine göre, seçimlerin zaferle kazanıldığı gözüküyor.

Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimlerde başarı elde eden, Alinur Aktaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile parti yöneticilerinin tebrik ziyaretleriyle bir kez daha gururlandı. Aktaş, yaptığı açıklamada, 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi bundan sonra da elbirliğiyle Bursa’yı tüm ilçeleriyle birlikte daha güzel yarınlara taşımak adına birlikte gayret sarf edeceklerini söyledi.

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ile MHP’nin üst düzey yöneticilerini buluşturan bu ziyaret samimi ortamda  gerçekleşti. Her iki tarafından seçim öncesinde ve seçim sonrasında bir birlerine olan güveni tekrar ifade edip, yenilenmesi nedeniyle de siyasi açıdan büyük bir kazanım olarak değerlendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, nezaket ziyareti nedeniyle MHP yetkililerine teşekkür etti. 31 Mart seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı çatısı adı altında yola çıktıklarını ve Bursa’nın 17 ilçesinin tamamında güç birliği yaptıklarını belirten Başkan Aktaş, “Allah’a hamdolsun. Büyükşehir ile birlikte 14 ilçeyi aldık” dedi. Artık çalışmanın zamanı olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, Bursa’nın tüm ilçeleriyle daha güzel yarınlara ulaşması adına birlikte gayret sarf edeceklerini anlattı. Hizmet ve yatırımlarda Ankara’nın bilgi birikimi ve gücünden istifade edeceklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Bu vesile ile MHP üst yöneticilerimize hem Cumhur İttifakı çatısı adı altında verdikleri destek hem de yaptıkları nezaket ziyareti nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bursa adına yapılacak hizmetlerle el ele kol kola olacağımıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa milletvekili  İsmet Büyükataman  Aktaş’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmak üzere geldiklerini belirterek Bursa’nın Türkiye’nin dördüncü büyük vilayeti olduğunu, Cumhur8 ittifakının da bu kentte başarılı olması nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti. Büyükataman, “Oy versin vermesin, Bursalılar bundan böyle hak ettikleri hizmetleri alacak. Hemşerilerimiz, bugüne kadar arzu edip de ulaşamadıkları hizmetlere Başkan Aktaş ve ekibi sayesinde kavuşacak. Buna yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu. MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Ankara’da Bursa milletvekilleri olarak Başkan Aktaş’ın işini kolaylaştırmak adına üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti. Bursa’nın hizmetlerin en iyisine layık vilayetlerden biri olduğu görüşünü tekrarlayan Büyükataman, “Bursa’da yeni bir sayfa açılıyor. Gelecek günler güzel olacak” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu’nun gündeminde ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir seçimleri vardı. Bursa’da hem güç hem de tecrübe sahibi olan Cumhur İttifakının Türkiye genelinde aldığı yüzde 53 oy oranıyla, milletin güvenini kazandığına dikkat çeken Vahapoğlu,” İstanbul seçimleri için çalışıyoruz. Bu seçimlerde başarılı olmamız gerekiyor. Bunun içinde, hem iki parti arasındaki güç birliği hem de başka partilerde olan ve gönül bağımız devam eden seçmenlerle ilgili kuracağımız olumlu iletişim sayesinde, İstanbul seçimlerinde de Cumhur İttifakı adayımız, Binali Yıldırım’ın bu seçimden zaferle çıkacağını ve 23 Haziran tarihinin İstanbul için yeni bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, İstanbul seçimleriyle ilgili olarak partimiz adına yaptığımız çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Ülkemizdeki böylesine beka sorununun bulunduğu bir ortamda, muhalefet partilerinin Cumhur ittifakı karşısında adaylarını çekip birleşmelerinin takdirlerini de halkımızın ve seçmenlerimizin değerlendirmesine bırakıyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Bursa’da Cumhur İttifakının temellerinin gerçekten sağlam atıldığı görülüyor. MHP ile AK Parti arasındaki siyasi birleşme ve beraber yol yürüme örneğinin İstanbul’da da devam etmesi arzulanıyor. Bursa yerelinde ise, Mahalli seçimlerden sonra AK Parti ile MHP adına seçilen üyelerin mazbata aldıktan sonra kendi partilerine dağılmalarına rağmen, yapılan hizmetlerde ve alınan kararlarda hep beraber hareket etmeleri de ayrı dikkat çeken bir uyum olarak kayıt altına alınıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.