Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların okulda aldığı eğitimi unutmaması için

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 00:04

Çocukların okulda aldıkları eğitim ve bilgilerin unutulmaması için tekrar çok önemlidir. Çocukların öğrendiklerini hatırlayarak pekiştirmesi öğrenmenin başarılı olmasını sağlar.

Gün içerisinde okulda öğrendikleri bilgi ve kazanımları ebeveynlerin desteği ile hatırlamaları önemlidir.

                Tekrar edilme bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı kazanmaları konusunda destekleyecek olan kişiler ebeveynlerdir. Çocuklar okuldan geldiklerinde tüm gün aldıkları eğitimin yorgunluğuyla dinlenmek ya da oyun oynamak isterler ancak şuan durum çok farklı… Tüm gün evde olan çocuklar aileleri ile etkinlikler ve aktiviteler yapmak istiyor ve bunun için yeterince vakitleri var. Günün belli programı çocuk ile birlikte hazırlanır. Bu prokramın içerisine pekiştirme saati konur. Bu pekiştirme saatinde hikaye, sanat çalışmaları, cooking etkinlikleri, ev işleri(sorumluluk alma) gibi aktiviteler bulunur ve çocuğa normal okul döneminde bu zamana kadar aldığı kazanımlar hatırlatılır. Ebeveynler eğer çocuklarına tekrar alışkanlığını doğru kazandırırlarsa çocuklar hem yaşamını kaliteli geçirerek programlı sürdürürler hem de okul hayatında başarılı olurlar. Tekrarlar ilk etapta biraz uğraşma ve zorlama ile olacaktır elbette, bunu kabul ettirmek zor gibi görünsede teşvik ve motivasyon ile bir nebze kolaylaştırılabilir. Ebeyn olarak sabırlı ve azimli olmalıyız. Çocuklar bu özellikleride bizlerden model alarak öğrenirler ve hayatlarına geçirirler.

                Çocuklara programlı olmayı öğretir, okulda olduğu gibi belli bir düzenin içinde çalışmayı kazandırırsanız başarısı olumlu yönde etkilenecektir. Öğrendiklerini planladığınız şekilde ve bir plan doğrultusunda tekrar ederse unutmayacaktır. Planlama becerisi hayat boyu başarılı olabilmek için gereklidir. Küçük yaşlarda onlara bu özelliği kazandırmanız, tüm hayatı boyunca düzenli ve sistemli şekilde ilerler. Sadece okul hayatında değil ilerki yaşamında iş hayatındada bu başarı ile ilerler.

          Elbette çocukların çalışma ve tekrar etme isteği için en önemli ve olmazsa olmaz içinde bulunduğu ortamdır. Çocukların bu konuda isteğini arttırmakta ebeveynlerin sunduğu koşullarla gerçekleşir. Ortamdaki ses, ısı, ışık çalışma ortamı için çok önemlidir. Aynı zamanda ortamda çocuğun dikkatini dağıtan ve onu uyaran tüm nesnelerden kurtulmalısınız. Çocuğun tekrar ettiği ders yada odaklanması gereken etkinlik esnasında diğer bir birey telefon tabletle oynarken eğleniyor görünüyorsa, çocukta daha eğleneceği yöne doğru eğilim gösterir ve zorunlu tutulduğu tekrar etkinliği ona eziyet olmaya başlar. Çocukların bulunduğu ortamda ilgilenmesi gerekn çalışmanın dışında aktivitede bulunmamak çok önemlidir. Çocukların çalışma yaptığı masa yada bölümde onun sevdiği atıştırmalıklar olması onları motive edecektir.

                Yazıının bütünündende anlaşılacağı gibi, çocuğun başarısını, mutluluğunu, motivasyonunu etkileyen, sağlayan ve destekleyen en önemli faktör ebeveynlerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.