Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların hayallerini sınırlamayın!!

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 00:01

Çocukların küçük kas gelişimini destekleyen ve sanat dalı olarak geliştiren çalışmaların içinde resim, boyama, kavram çalışmaları gibi etkinlikler motor becerilerini geliştirdiği gibi sağlıklı bir ruhsal gelişim içinde önemlidir.

Okul öncesi dönem çocukların hayal gücünü dışa vurabileceği ve kendisini yaptığı çalışmalarla ifade edebileceği dönemdir. Bu dönemde çocukların sanatsal faaliyetlerle iç içe olması çocukların görsel ve işitsel algısını geliştirir. Çocuklar her türlü duruma ve simgeye bakmak için değil görmek için bakar. Yaptığı sanat etkinlikleri çocukların ileriki yaşamında giyiminden tutunda yemen, dekorasyon seçimine kadar ortaya koyduğu zevki meydana çıkarır. Çevresine güzel görünmek ister ve estetik duygusu daha hızlı gelişir.

Müzik, resim gibi sanatlarla ilgilenen çocuk diğerlerine göre daha mutlu ve pozitif olur. Çocuğun bu dönemde gelişen karakteristik özelliklerinde de önemli etkiye sahiptir. Sanat çocukların derslerinde daha başarılı olmasını sağlar. Akademik anlamda, genel anlamda ve problem çözmede daha başarılı oldukları görülür.

Okul öncesi dönemde çocuklar hayallerini ve çalışmalarını sınırlamayan bir eğitimciyle tanıştığında, kendini rahat ifade edebilmeyi, özgün ürünler oluşturabilmeyi, farkını ortaya koyabilmeyi öğrenirler.

RESİM, çocukların görsel algı ve hafızalarına, ince motor gelişimlerine katkı sağlar.

MÜZİK, işitsel algılarının, ritim kulağının, düşünme, hayal etme becerilerinin gelişmesine destek olur.

TİYATRO, kelie dağarcığının artmasına, dramatizasyon becerisinin artmasına, dil gelişiminin ve diksiyonunun gelişmesine katkı sağlar.

SPOR, çocukların ince ve kaba motor becerilerini, kaslarını kontrol edebilmeyi, analitik düşünme becerisini geliştirir.

Tüm sanat dalları çocuğun gelişiminde zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak önemli bir yere sahiptir. Çocuklarınıza bu dönemde uygun koşullar, alanlar, ortamlar hazırlamak ve sunmak ebeveynlerin görevidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.