Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİLİNGİR

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2021 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2021 00:06

Beşiktaş Hatay’da, Fenerbahçe Konya’da kaybedip, ligin zirvesinde,  çarşı- pazar karışınca Galatasaray için Gaziantepspor maçı, “lige yeniden başlama” maçı anlamı taşıyordu. Olası bir mağlubiyetin, hem puansal sıkıntı hem de camiada huzursuzluk yaratacağını bilmek için, “müneccim” olmaya gerek yoktu Galatasaray’da. Maça istekli, arzulu, tempolu ve sabırlı başladı Sarı Kırmızı’lı takım.Galatasaray; Cicâldau, Morutan, Kerem, Halil ile gol ararken, gecenin en iyi ismi Marcao, kusursuz oyunu ile hem defansı toparladı hem de geçiş oyununda hata yapmadan, takımı atağa kaldırdı. Marcao, genç ve tecrübesiz Galatasaray takımında, bu akşam “lider” oyuncu oldu. Hırçınlığı ile Galatasaray formasına yakışmayacak olaylar çıkartmasına rağmen, Galatasaray’ın bu akşam gol yemeden kazanmasının, “tek başına” sağladı.

İlk yarı boyunca Gaziantep kalesinin kilidini, gerek kenar ortaları ile gerekse de merkezden çektiği şutlarla açmaya çalışan Sarı- Kırmızı’lı takım,  bir türlü ağları açacak anahtarı bulamadı. “Devre böyle biter” denilirken, “çilingir” Morutan sol ayakla uzak direkteki ağların pasını almayı bildi. İkinci yarıda Gaziantep’in, ilk yarıya nazaran, daha öne çıkacağını tahmin eden Fatih Terim, uzun süredir kulübeye mahkûm ettiği Feghouli’yi, sahaya sürdü.  Geçen sezon, Galatasaray’ın iyi oynadığı tüm maçlarda merkezin yükünü alan küskün Cezayirli de, adeta Galatasaray’a” yeni transfer olmuşçasına”, istekli ve arzulu bir oyun oynadı. Maç içinde hem kanata hem de merkeze geçerek, “beni oynat hocam” mesajını iletti Terim’e. Terim bu mesajı gördü mü bilemem, ama maçı seyreden herkes Feghouli’nin Kerem’e attığı gol pasına şapka çıkarttı.

Bu maç, hem zirve ile arayı açmamak hem de moral açısından adeta dokuz puanlıktı. Galatasaray, bu puanları iyi futbol da oynayarak cebine koymayı başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.