Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin yeni kaptanı Karaca

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 00:02

Bursa Cumhuriyet Halk Partisi il örgütünde, il başkanı değişimi yaşandı. Dört adaylı kongrede, adaylar arasında büyük bir çekişme yaşandığı gözlenirken, kongre eski il başkanı Hüseyin Akkuş ile geçen dönemde rakibi olan İsmet Karaca arasında çekişmeli geçti. Sonuçta, İsmet Karaca, seçimleri kazanan yeni il başkanı oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 37'nci Olağan Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan'ın aday olarak katıldığı kongrede 618 delege oy kullandı.Kongre divan başkanı olan CHP Çorum Milletvekili Turan Köse, seçim sonuçlarını açıkladı. Oyların 294'ünü alan İsmet Karaca, CHP Bursa İl Başkanı oldu.

Diğer adaylardan Hüseyin Akkuş 236, Erol Gülmez 69, Güner Aklan ise 19 oy aldı. Kongre öncesinde il başkanlığı için yarışa çıkan dört adayda epey heyecanlı ve iddialı idi. Seçim sonuçlarına baktığımızda ise Erol Gülmez ve Güner Aklan’ın, listede yazılı isimler kadar bile oy alamamaları dikkat çekti.

Seçimin galibi olan İsmet Karaca,,sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı kısa konuşmasında, partililere Bursa’da CHP iktidarını vaat etti.

31 Mart seçimlerinde Bursa'da yaşanan başarısızlığı tekrar yaşamamak için aday olduğunu söyleyen İsmet Karaca, "İstanbul'un, Ankara'nın, Hatay'ın, Ardahan'ın, Sinop'un coşkusuna ortak olamadık. Bütün Türkiye, Bursa'ya kilitlendi. O gece Türkiye'nin bir çok kentinde başarı hikayeleri varken bizler, televizyonları kapatıp odamıza çekildik. Bu duyguyu tekrar yaşamamak için aday oldum" dedi.

İsmet Karaca İl Yönetim Kurulunda yer alan partililer şöyle;
Akbaş Önsoy Özlem, Akbayrak E.Ecem, Arda Önal, Asa Cevat, Aslan Orhan, Aydıngün  Erman, Bilici Berna Hacer, Bora Erol, Çelik Kazım (1956), Durmaz Hacer, Durmuş Filiz, Durul H.Erhan, Esenkan A.Şebnem, Güneş Baran, Hoş Yağmur, Karabulut S.Erkan, Karan Erman Seven, Keser İnan, Keskin Özden, Korkut Cahit, Orhan Yaşar, Özdemir Ahmet (1953, Özkan Turgut, Öztopaloğlu Dursun, Öztürk Cihan (1979, Öztürk Murat (1963, Serhatlı Ahmet, Temel Selçuk, Yılmaz Metin (1957, Yüzgül Mehmet

Peki, CHP’nin Bursa yeni il başkanı İsmet Karaca ile ilgili olarak siyasi geçmişi ve aile hayatı nasıl sorusuna da bildiğimiz kadarıyla cevap verelim.

 1970 yılında Antalya'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Antalya'da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Dr. Ümran Karaca ile evli. 2 kız çocuk babası. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi ve yöneticisi. Öğrencilik yıllarında sol siyasal hareketler ve demokratik hak arayışı eylemlerinde sürekli yer aldı. 1990'lı yıllarda SHP gençlik kollarında başladığı siyasi yaşamına, CHP'nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP'ye üye olarak devam etti.

Üniversite yıllarında, Osmangazi Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Ardından Osmangazi Gençlik Kollar Başkanı oldu. 1997 yılında İl Gençlik Kolları Kongresi'nde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi. 1999 yılında yapılan İl Kongresi'nde Yılmaz Akkılıç Başkanlığı'nda İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Seçimlerde sandık görevlisi, okul sorumlusu, seçim komisyon üyesi olarak görev aldı. 2012 yılında yapılan CHP Osmangazi İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı ve il kongresinde ise kurultay delegesi seçildi.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde yapılan ön seçime katılıp, Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

Kongre sonrasında, CHP’nin yeni il yönetim kurulu ile üyelerin ilgisini çeken Büyük Kongre delegelerinin kimlerin olduğu merak konusu oldu. İl yönetiminde, CHP’ye yıllarını vermiş tecrübeli siyasetçilerin ve üyelerin yanı sıra, gençlerin olması, özellikle hanımların sayısının fazla olması dikkat çekti.

CHP’nin genel merkez yönetimi için Kurultay’a oy kullanacak olan delegelere baktığımızda ise, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın isimlerini gördük. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın ise ismine rastlanılmadı.

Tevellüd olarak yaşı yarım yüzyıl sayılan yani 50 yaşında olan CHP’nin Bursa yeni il başkanı İsmet Karaca’yı bu dönemde hem siyasi hem de parti örgütündeki dağıtılma ve iki başlılık değil, dört beş başlılık gibi kamuoyuna görüntü veren üyelerin derlenip toparlanması ve hep beraber iktidar için omuz omuza çalışma yapılmasına yönelik zor bir süreç bekliyor.

CHP’de parti üyeleri böyle bir karar verdiler. Hayırlı ve uğurlu olsun. İsmet Karaca, siyasi birikimi ve partili üyelerin katkılarıyla Bursa’da CHP adına yeni döneme imza atıp, partisini başarıya götürüp götüremeyeceğini de hep beraber ömrümüz yettikçe göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.