Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de Akkuş iddialı

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde ilçe kongreleri en son yapılan Gürsu ile tamlandı. 17 ilçeden sadece Karacabey’de başkan değişmedi. 16 ilçede ise örgüt yeni başkanlara görevleri teslim etti.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş, ilçe kongrelerinin tamamlanması ve il delegelerinin belirlenmesinin hemen ardından, örgüt toplantısı düzenleyip adaylığını açıkladı. Daha önceden CHP il başkanlığına adaylığını açıklayan Erol Gülmez ve geçmiş dönemde rakibi olan İsmet Karaca ile beraber, CHP Bursa örgütünde şu ana kadar 3 il başkanı adayı ortaya çıktı.

Hüseyin Akkuş, il başkanlığına adaylığı açıklaması il merkezinde yaptı. Binanın ikinci katındaki partiye ulaşmak, kalabalık nedeniyle epey güç oldu. Asansörler ve merdivenler partililerle dolup taştı. Bunun yanı sıra, toplantı salonuna sığan partililer kadar, salon dışında kalanlarda oldu.

Benim, takip ettiğim kadarıyla CHP binasında şimdiye kadar yapılan en geniş katılımlı toplantılardan birisi gerçekleşti denilebilir. Ben, milletvekili seçimlerinde aday tanıtım toplantıları, mahalli seçimlerde Belediye Başkanları açıklandığı toplantıları da aynı salonda izlemiştim. Böylesine kalabalık ir katılıma ilk defa tanık oldum.

Hüseyin Akkuş, birleştirici kişiliği, örgütle iyi temasları, biraz da reklam yapmayan bir il başkanı olması nedeniyle, sanırım CHP örgütü onu böylesine bağrına bastı.

Toplantının başlamasını beklerken, salonda bulunan partililerle sohbet etme imkanım oldu. Özellikle mahalli seçimlerde, yaşanılan ve partideki birlik, beraberlik görüntüsünü bozan örgüt ayrı ve örgüt dışı çalışmalar nedeniyle bazıları hala, belediye başkan adayına kızgın.

İl Başkanı ile sorunları olabilir ama, partimizin başarısı için seçimi kazanma adına beraber çalışması gerekiyordu. Bunu yapmadı. Şimdi de parti içinde ve parti dışında, örgütle ilgili konuşup duruyor, Yazık bu CHP’lilik değil, eni konu bencilliktir” diye görüş beyan etmeleri gerçekten bir serzeniş olarak kayda geçti.

Partililer, daha eskiden Mudanya ve Nilüfer Belediye Başkanlığının CHP’li olduğunu, son seçimlerde buna Gemlik’in de eklenmesiyle, belediye başkanlığı sayısının üçe çıkmasından başta il başkanı Hüseyin Akkuş olmak üzere, örgütte emeği olan herkesin başarı sağladığını da hatırlatmada fayda görüyorlar.  

Evet, Cumhuriyet Halk Partisi, benim mesleğe ilk başladığım yıllardan bu seneye kadar gelip geçen zamanda, koalisyonla iktidar olsa bile hep ana muhalefet olarak kalıyor. Bazen, kendisini iyi ifade edememesi gibi seçim sonuçlarını etkilediği yorumları yapılsa da, bana göre CHP’nin derdi, seçmenle değil kendi içindeki bazı kişilerin bencillik peşinde koşmalarıyla sınırlı.

Hep, hizipleşme, hep tartışma, ama sonuçları iyiye gitmeyen olayların fitillerinin ateşlenmesi yol açan durumların yaşandığı bir siyasi parti görünümü veriyor.

CHP, artık bunları aşmalı.

Hüseyin Akkuş, tekrar il başkanlığına adaylığını açıklarken, “başka bir Türkiye, Başka bir Bursa mümkün” sloganıyla yola çıktı. Partinin amblemindeki altı ok gibi kendisine altı yeni ilke belirlemiş. Bunlar, Çağdaş örgütlenme modeli, il yönetimi organizasyonu ve eşgüdüm, parti içi eğitim alanı, sivil toplum örgütleri ve sendikalara söz hakkı, CHP üyelerinin parti içi etkinliği ve yerel politikalar üretim platformu.

Evet, burası önemli. Yerel politika üretim merkezi, eğer düzenli ve düzeyli projeler üretip, halkın önüne sorun çıkaran değil de sorunları çözen bir uygulama, önerilerle giderse, iktidarın yolu yerelden başlıyor. İl Başkanı Hüseyin Akkuş, geçen 2 yıllık dönemde olduğu gibi yeni dönemde de mahalli sorunlara büyük önem vereceklerini hatırlattı.

“Bursa’nın sorunları var. Ulaşımı. Kentsel dönüşümü, bunların en başında geliyor. Daha pek çok sorun var. Çevre, işsizlik gibi. Biz, CHP olarak il yönetimimiz, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve tüm parti örgütümüzle beraber, bu sorunlara dikkat çekme adına çalıştık.  Biz, sessiz kalmadık, bundan sonra da sessiz kalmayacağız” diye konuşan Akkuş, toplantıya katılan bütün ilçe başkanları, milletvekilleri ve örgütün emekçilerine teşekkür etti.

CHP Bursa il kongresi 9 Şubatta toplanacak. Kongre öncesinde il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Erol Gülmez’in, il başkanı Hüseyin Akkuş’un adaylığını tekrar açıkladığı toplantıya katılması takdir topladı. Bunun yanı sıra toplantıya  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan, Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, Orhaneli İlçe Başkanı Yaşar Aslan, Keles İlçe Başkanı Cevat Acar, Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, eski il başkanları Şahin Gençal, Erhan Sevimli, eski milletvekilleri Yahya Şimşek ve İlhan Demiröz, Osmangazi Eski Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, İl Gençlik Kolu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı ve üyeler, çok sayıda parti üyesi katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.