Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa’da işi zor

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 00:00

Yerel seçimler öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışması için ikinci, aday açıklamasını da dahil edersek üçüncü Bursa gezisini bugün yapacak.

Kılıçdaroğlu’nun bu seferki gezi programına dahil olan ilçeler, Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım.

Yapılan açıklama şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi bir kez daha Bursa’ya geliyor. Geçen haftaki ziyaretinde Kestel, Gürsu ve Nilüfer’de temaslarda bulunup STK temsilcisi, işadamı ve muhtarlara hitap eden Kılıçdaroğlu, bugünkü programına ise Osmangazi, Yıldırım ve Mudanya’yı aldı.

Kılıçdaroğlu, ziyaretlerine, saat 11.00’da İvazpaşa Mahallesindeki bir şehit evine gidecek. Buradaki görüşme basına kapalı tutuldu.

Saat 12.30’da restorasyonu Mudanya Belediyesi’nce yapılan Trilye Taş Mektep’i ziyaret edecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Mudanya Montania Otel’de saat 13.30’da hemşeri dernekleri temsilcileri, akademik oda temsilcileri, STK yönetici ve üyeleri ve esnaf odaları  temsilcileriyle buluşacak.

Kılıçdaroğlu, saat 15.00’te Yıldırım Otosansit Atalay Grup Orkide Düğün Salonu  hemşeri dernekleri temsilcileri, akademik oda temsilcileri, STK yönetici ve üyeleri ve esnaf odaları  temsilcileriyle bir araya gelecek.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlere kadar bir kez daha Bursa’ya gelmesi bekleniyor. Parti örgütünde ise seçim çalışmalarına katılım, eski seçimlerdeki kadar fazla gözükmüyor. Nedeni, adaylarla parti yönetimleri arasındaki sıkıntıların da seçim çalışmalarına etki etmesi olarak konuşuluyor.

İkinci sıkıntı ise, Bursa’ya gelen genel başkanın açık hava toplantısı ve halk mitingleri yapmayışı eleştiri kaynağı oluyor. Dar kadro kapalı salon toplantıları yapılması, bu toplantıya esnaf, işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılacağının söylenmesine rağmen, katılması beklenilen kesimlerden çok partinin adayları ve adaylara destek veren partililerin katılması da eleştiri kaynağı.

CHP’ye gönül vermiş olan pek çok kişi de “bizler kendimizi ne kadar güçlü görsek de yapılan seçim çalışmaları ve halkın katılımları bizim bu seçimlerde de şansımızın pek olmadığı görüntüsünü veriyor” diye konuşuyorlar.

Bir de, konunun başka bir bakış açısı var. CHP’nin Bursa Büyükşehir adayı, gittiği yerlerde yaptığı konuşmalarında, kendisine yöneltilen soruları cevaplarken, “ben AKP’lilerden yüzde 12 ile 14 arasında oy bekliyorum. Bu oylarda AKP’ye Bursa’da seçim kaybettirecek. Cumhur ittifakını oluşturan MHP’li kardeşlerimiz zaten her seçimde bana destek veriyorlar…” ifadelerini kullanması da CHP örgütü içinde “bizim hiç mi katkımız olmuyor?” şeklindeki konuşmalarla rahatsızlık yaratıyor.

CHP, hafta sonu Osmangazi ilçesinin Bağlarbaşı Mahallesi’nde seçim çalışması ve nokta miting düzenledi. Buraya, CHP TBMM Gurup Başkanvekili Özgür Özel katıldı. Seçim otobüsü üzerinden halka hitap eden Özel, siyasi konuşmaları ve hükümeti eleştiren konuşmalarının ardından Bursa adına partililerin kendi aralarında konuştuğu bir itirafı da mikrofondan halka yaptı:

CHP adayı Mustafa Bozbey'in tek başına ya da 142 milletvekiliyle birlikte gece gündüz çalışsa da seçim kazanmaya gücü yetmeyeceğini belirten Özgür Özel, Mustafa Bozbey'in en önemli destekçisi, ona seçim kazandıranların Ak Partililer, MHP'liler olduğunu söyledi. Özel, "Reklamını onlar yapıyor. Mustafa Bozbey'in seçime kadar partisi var, seçimden sonra partisi yok” sözleri dikkat çekti.

Evet, CHP’nin ağzı çok iyi laf yapan, mikrofona egemen, yaptığı açıklamalarıyla Türkiye gündemine dem vuran ve parti sözcülüğü sıfatını taşıyan Özgür Özel’in bu ifadeleri de Bursalı pek çok seçmenin aynı görüşte olduğunu gösteriyor. Ki, CHP’nin her ne kadar düzmece anketler, bir takım medya şişirmesi haberlerle de olsa Bursa’da seçim kazanabilmesi çok zor gözüküyor. Ekonomik durumu ele alıp siyaset yapanların, tanzim satışları eleştirenlerin söyledikleri vatandaşların kulaklarında pek yankı bulmuyor. Çünkü onlar, senelerce CHP’nin iktidarları dönemlerinde yokluklar nedeniyle kuyruklarda ömür tüketen insanlar. Bazıları da bu insanların torunları.

İşte bu yüzden CHP’nin doğru da olsa yanlışta olsa ekonomi konusunda, kuyruklar konusunda, yokluklar konusunda, karaborsa konusunda yaptığı söylemler geniş halk kitlelerinde ilgi çekmiyor.

CHP’nin Nilüfer’deki i yeşil alanları ve çocuk parkları ve semt parklarını yok edenlerin, kentsel dönüşüm nedeniyle vatandaşların evini barkını yıktırıp, rantiyeye kurban gitmelerine yol açan iddiaların konuşulduğu kişilerin öncülüğün de değil de halka hizmeti ön planda tutup, vatandaşlara güven veren partililerin öncülüğünde bu seçimlere hazırlanması gerekiyordu..

Yoksa “Martın sonu bahar” söylemleriyle yola çıkanların sözlerini, “mart ayı zaten baharın başlangıç ayıdır” diye cevaplayanları ikna etmesi çok ama çok zor görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.