Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimarlar Odası’nın Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı…

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene Kastamonu Entegre, Uçak Asansör, One Lift Asansör ve Elit Prefabrik firmalarının sponsorluğunda 5.’si gerçekleştirilen ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mimarlar Odası’nın Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı…

Bu yıl “Yeşil Mi Bursa?” ana temasıyla düzenlenen ve ülke genelinden toplam 241 fotoğrafın katıldığı yarışmada birinciliği Furkan Taşçı kazanırken, İlhan Gök ikinci, Fahrettin Beceren de üçüncü oldu. Jürinin değerlendirmeleri sonucu Erdal Yavuzak ile Mücahit Halil Mercan da mansiyon ödülü kazandılar. Ayrıca 23 eser da satın almaya layık görüldü.

Ulusal düzeyde gerçekleştirilen yarışmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “5. sini gerçekleştirdiğimiz ‘Yeşil Mi? Bursa’ Ulusal Fotoğraf yarışmasıyla yine kent olarak nereye gittiğimiz konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemiştik. Yarışmaya katılan fotoğraflar amacımızı net olarak ortaya koymuştur” dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek şunları söyledi: “Mimarlar Odası olarak kuruluşumuzdan bu yana kamusal sorumluluğumuz gereği kent konularında çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar bazen kentin planlamasına ve sosyal akışına katkı koyacak ortak projeler, bazen de süreçlerin sonunda kaçınılmaz hale gelen hukuksal tepkiler oluyor. Her koşulda amaç kamu yararı adına katkı koymak, belirleyici olmak, bazen de yanlışları durdurmaktır. 5. sini gerçekleştirdiğimiz ‘Yeşil Mi Bursa?’ Ulusal Fotoğraf yarışmasıyla yine kent olarak nereye gittiğimiz konusunda farkındalık oluşturmayı dert edindik ve bu bağlamda Şubemiz Fotoğrafçılık Kulübü’nün çalışmasıyla bir yarışma organize ettik. Görüldüğü üzere yarışmaya katılan fotoğraflar amacımızı net olarak ortaya koymuştur; elbirliği ile Bursa’yı ne hale getirdiğimiz seçkiye katılan eserlerden çok net okunmaktadır. Dolayısıyla kentimize fotoğrafçılar gözüyle dışardan baktığımız bu yarışmayı vesile kabul edip şapkalar öne konmalı, kenti yönetenler başta olmak üzere tüm kullanıcılar bundan sonrası için gereğini yapmalıdır.”

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin “Yeşil Mi Bursa?” ana temasıyla düzenlediği yarışmaya katılan fotoğraflar, 9 Nisan Cuma günü başlayacak Mimar Sinan’ı Anma Haftası ve Mimarlar Günü kapsamındaki etkinliklerde sergilenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.