Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekirge

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2020 00:02

Galatasaray, çekirge misali, son iki maçtır –neredeyse hiç top oynamadan- kazanıyor. Hele ki Ankaragücü maçında… Ligin ilk iki haftasında ve iki Avrupa Ligi maçında oynadığı futbol ile adından söz ettiren takıma ne oldu?

Olan şu; Galatasaray’ın rakipleri, Galatasaray’ın kodlarını çözdü. Cim-Bom, Marcao’nun üzerinden Taylan’a veya kanatlara aktarılan paslarla,  oyun kurmaya çalışıyordu ilk iki haftada. Üçüncü haftadaki Fenerbahçe maçına kadar, iki Avrupa Ligi maçı dahil, bu plan sorunsuz işledi. Fenerbahçe maçıyla beraber, Marcao’ya yapılan baskılar yüzünden, oyun diğer stoper Luyindama ile kurulmaya başlandı. Luyindama’nın, Marcao kadar isabetli oyun kuramaması dengeleri bozdu. Cim-Bom’da stoperlerin oyunu kurarken gördükleri ikinci adam Taylan’a da baskı gelince, uzun toplarla çıkmayı denedi Galatasaray defansı. Arda (Babel), Belhanda(Ömer Bayram), Emre Kılınç ‘tan kurulu kırılgan orta saha bu topları alamadı ve çıkarken top kayıpları yaşandı. Kanatlar da işlemeyince bireysel yetenekler ön plana çıkmaya başladı, son iki maçta Babel örneğinde olduğu gibi… Formsuz ve küskün oyuncular da (Diagne- Belhanda- Feghouli) listeye eklenince, Galatasaray neredeyse pozisyona giremeden maç bitirmeye başladı.

Fatih Terim’in artık kulübe derinliğini oyuna sokması gerekiyor. Topu tutan ve kale hariç her yerde oynayabilen Donk’un, Taylan’la beraber, “çift ön libero” oynaması gerektiğini düşünüyorum. Sol kanat bindirmeleri için ağır Babel’in değil, “daha pır pır” Kerem Aktürkoğlu düşünülmeli, Babel daha içte oynamalı. Son iki maçta görüldü ki, Babel kanat yerine içte yada forvet oynadığı zaman daha etkili oluyor. Arda da kanat yerine sol iç tercih edilmeli. Emre Akbaba’nın da takıma geri dönmesiyle, daha sert ve mücadeleci bir orta saha kurgusu oluşturabilir.

Galatasaray’ın en büyük şansı, son iki haftadır kendisinden daha kötü oyun oynayan takımlarla karşılaşması oldu. Erzurum ve Ankaragücü buldukları pozisyonları değerlendirebilseler, bugün Cim-Bom’un yeni hocasının ne yapması gerektiğini konuşuyor olmamız kuvvetle muhtemeldi. Önümüzdeki hafta, üç haftadır Perşembe- Pazartesi oynayan, Sivas deplasmanına gidecek Sarı- Kırmızı’lı takım. Bakalım buradan da sıçrayıp, milli maç arasına kayıpsız gidebilecekler mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.