Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘ÇEK Ödülleri’ne Aziz Sancar’dan mektup

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 00:01

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin geleneksel “ÇEK Ödülleri”, pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen törenle sahiplerini buldu… Ödül günü, ‘Department of Biochemistry and Biophysics, University of North Carolina School of Medicine’den Prof. Dr. Aziz Sancar imzalı olarak gelen mektup, herkesin yüzünde tebessüm yarattı, gururlandırdı…

ÖDÜLLER

ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumlarında çalışan öğretmenler, salgın döneminde yurt genelinde görev yapan tüm öğretmenler adına ‘Eğitim’ ödülü aldı; (Okul müdürleri Rengin Güngör, Ebru Yılmaz, Ayla Okumuş ve Kağan Selçuk’a; anaokulundan Nilay Tunçkol’a, ilkokuldan Hatice Koç’a, ortaokuldan Meryem Alaçam’a, liseden de Gülden Sopa’ya ödül verildi.)  

Yücel Edebali ‘Hizmet’, Elif Sağdilek ve Ömür Kurt da ‘Teşvik’ ödüllerinin sahibi oldular…

ORHAN BURSALI’YA TEŞEKKÜR

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın 3 Mart Eğitim Ödül törenine gönderdiği mesajın, ÇEK ailesine hem güç verdiğini hem de onurlandırdığını ifade etti… Küçükkayalar’ın mesajın ulaşmasında katkısı bulunan Orhan Bursalı’yı unutmaması da örnek bir vefa örneği…

Küçükkayalar’a göre; “Ezberci, sınav odaklı eğitim yerine, düşünen, sorgulayan, spor ve sanatla yoğrularak sosyalleşmiş, takım çalışmasına yatkın, yaratıcı, proje üretici bireyler yetiştiren, teknoloji yaratmaya ve yenilikçilik arayışında olmaya yönlendiren, hayal kurduran, bilimsellikle bezenmiş çağdaş bir eğitim sistemi oluşturmalıyız.” Alkışlıyorum…

OKUL TARİHİNE GEÇEN MEKTUP

Sevgili Kır Çiçekleri, yarın ülkemizin sorumluluğunu üstlenecek sevgili genç arkadaşlarım, gençlere fırsat eşitliğini gözeterek öğrenimin yolunu açan Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kurucuları,

Gençlerimizin özellikle kız çocuklarımızın eğitim ve öğrenimine katkıda bulunarak Atatürk ve Cumhuriyet sevgisiyle ülkesine bağlı değerli insanların yetiştirilmesine yaptığınız özverili katkıların artarak çoğalarak büyüyerek sürmesini diliyorum.

Sevgili çocuklar, yarın ülkemizin tümü sizlere emanet olacak. Atatürk’ün bize miras bıraktığı yol gösterici ilkesi, bilimdir; iyi yetişmiş, ülkesine ailesine çevresine yararlı, gerektiğinde dünya çapında yaratıcı büyük çalışmalara imza atmış gençlerin yetiştirilmesidir.

Bunun için çok gerekli olan, azimle cesaretle ve başaracağım duygu ve düşüncesiyle yılmadan çok çalışmaktır.

Ben bu yoldan gittim ve başarıya ulaştım. Çalışmalarımın Nobel Ödülü ile değerlendirilmesinden çok, bu ödüle giden yolda yaptığım çalışmalar bana heyecan vermiştir. İnsanlığa yaptığım hizmet, aynı zamanda ülkemin ve Türklüğün adıyla anılacak olması, bana mutluluğun en büyüğünü tattırmıştır.

Bilim için, insanlık için, ülkem için hala laboratuvarımda günde 12 saat çalışıyorum ve arkadaşlarımla birlikte insanlığın en büyük illetlerinden biri olan kansere çare bulma uğraşı içindeyiz. Eminim sizler de çok iyi işlere başarıyla imza atacaksınız.

Bilim insanı olacaksınız, mühendis olacaksınız, sanatçı olacaksınız veya yeteneğinizin sizi götüreceği hayatın herhangi bir alanında ilerleyeceksiniz. Size tavsiyem, her işin en iyisini yapmaya en iyilerinden biri olmaya çalışmanızdır.

Emek sarfetmeden, azimli olmadan, karınca gibi çalışmadan, işinize odaklanmadan başarı gelmez. Başarının, üstünlüğün ve zaferin sizlerin elinizde olduğunu hiç unutmayın.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 26. yıldönümünde eminim ki bu yolda sizlere, özellikle kızlarımıza çok iyi yol gösterici görevini tüm imkanlarını seferber ederek yerine getirecektir.

Hepinizin gözlerinden öperim.

İMZA: Prof. Dr. Aziz Sancar

Gençler, yorulmadan devam edecekler; Eminim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.