Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canbolat'tan sosyal ataklar…

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 00:00

Bursa, varlığı kadar yokluğu ile de önemli bir kenttir. Öyle ki, tarihten Bursa'yı sildiğinizde geriye anlatılacak pek bir şey bulamazsınız. Bursa olmadan Kostantin, İstanbul olamazdı! Ve yine ticaretin kronolojik sürecinde de Bursa, her zaman kazanç kenti olmuştur. 

Bursa'nın 15 Temmuz sonrası toparlanma süreci elbette çok ağır geçti. Özellikle sosyal yardım süreçlerinde yaşanan ciddi güven problemleri Yakup Canbolat'ın Bursa Valisi olması ile bambaşka bir boyuta taşındı. Yerel yönetimler eşliğinde sivil toplum kuruluşları Suriye başta olmak üzere çok büyük sorunlar yaşanan bölgelere ciddi yardımlar ulaştırmaya başladı. 

Bursa, sosyal yaşam hakları bakımından önemli bir kent. Özellikle Avrupa Birliği projelerinde Bursa önemli süreçlere imza attı. Bursa'nın yeni yol haritasında reklam değil, hizmet var. Bu nedenle birileri gazelden maval okusa bile, Vali Yakup Canbolat'ın sessiz sedasız gerçekleştirdiği vakıf çalışmaları başta olmak üzere sosyal yardımlaşma hareketlerini iyi okumak gerekiyor. 

Kabul etmeliyiz ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinesinin en başarılı Bakanları listesinin başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk var. Özellikle Bakan Soylu, Bursa'nın ayağa kalkması yönünde çok sessiz operasyonlara imza atıyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın kente gelmesi ile değişen süreci birçok açıdan değerlendirmek gerekiyor. Öyle ki, kent yeniden devlet ağırlığı ile buluştu. 

Bursa'nın sosyal duruşu güç kazandı

Bursa'nın en başarılı sivil toplum örgütleri sıralamasında yardımlaşma derneklerini göstermek gerekiyor. Sessiz sedasız bir şekilde topluma can veren bir çok sivil toplum örgütü kentin sağ duyusu olmuş durumda. 

Bursa'nın sosyal kazanımları açısından önemli olan bir başka husus ise, Kaymakamlar. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yankılanan feryatlara tanık olduk. Sokak hayvanları, evsizler ve herşeyden önemlisi kimsesizler. Oysa, bu tür münferit olaylar tek tük karşımıza çıkıyor. Örneğin, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı'nın kendisine gelen bir ihbarı değerlendirerek yürüttüğü çalışma sonucunda Otizmli bir aileye Yıldırım Kaymakamlığı ve beraberinde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile nasıl sahip çıktığını pek fazla kişi bilmiyor. 

Ve yine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan'ın sokak hayvanları, evsizler ve sosyal yardımlaşma vakfı ile birlikte yürüttüğü projeleri sadece reklam etmedikleri için insanlar hiç duymadı. Yine Nilüfer Kaymakamı Avni Oral'ın sosyal yardımlaşma hamleleri, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü'nün kimsesizlere gerçekleştirdiği sessiz ziyaretleri pek bilmiyoruz. Bursa, Yakup Canbolat'ın Vali olması ile birlikte çok pozitif değişimlerle yeniden parıldamaya başladı. 

Elbette sadece merkez ilçelerde kenti sahiplenen bir devlet anlayışı yok. Keles'e yeni atanan genç Kaymakam Kübra Teymur'da kadın ve çocuklar başta olmak üzere köylerde önemli toplumsal dokunuşlara imza atıyor. Genç olduğu kadar gelecek vaat eden bir isim. Ve yine Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, kadın istihdamı projeleri ile ilçede yoksullukla mücadele ediyor. 

Sadece kısa başlıklar altında göz ucu ile baktığımızda bile, Vali Yakup Canbolat'ın Bursa'ya kazandırdığı değerleri görmek mümkün. Sosyal medyada verdiği mesajlarla bile topluma dokunan Canbolat, Bursa'nın 2023 yolculuğu için en büyük şans diyebiliriz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.