Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den yerel dokunuşlar…

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 00:00

Büyük bir şehir Bursa. Ulaşımdan tutunda tarihe kadar uzanan köklü bağları var. Birileri her ne kadar kentin on yıllardır var olan çarpık büyüme gerçeğini görmezden geliyor olsa bile, Bursa’nın ipek yolu ile büyüdüğünü unutmamak gerekiyor. Siyasetin ötesinde bir yolculuğa çıkmak gerekiyor bugün. Yerele dönük, Büyükşehir’e dönük. Bursa’nın siyaseti, Türkiye’nin gündemi ile meşgul olmaktan epeydir Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel adımlardan yerel dokunuşlarından bahsetmedik. Bilindiği üzere Mudanya’da Hayri Türkyılmaz ile süre gelen bir yerel yönetim başarısı var. Kimileri beğenmiyor olsa bile Hayri Türkyılmaz yüzde 53,45 yeniden başkan seçildi. Kentin genel profilinde Türkyılmaz’ın samimi duruşunun seçimi almasında etkin bir ağırlık oluşturduğu biliniyor. Mudanya ile Büyükşehir arasında da önemli bir iletişim bağı var. Her ne kadar Mudanya’da Cumhuriyet Halk Partisi daha etkin olsa bile, Büyükşehir Belediye hizmetlerinde ve genel hizmetlerde Ak Parti’nin bir ambargosu ile karşı karşıya değil. Aksine Mudanya, Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olarak kabul görüyor. Vaziyet böyle olunca da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yakında markajında pozitif hizmetlerle kalkınan bir Mudanya ile an be an karşılaşıyoruz.

Mudanya’nın gözde konut ve yaşam bölgelerinden olan Halitpaşa mahallesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir kentsel dönüşüme imza atmak üzere kolları sıvadı. Uzun zamandır atıl durumda olan ilçe stadyumunun yerine yeraltı otoparkı yapılacak. Yerin altına 2 kat olarak inşa edilecek otoparkın 800 araç kapasiteli olması hedefleniyor. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak dönüşüm ile altı otopark üstü ise, koşu parkurları başta olmak üzere dinlenme alanları, çocuk oyun ve spor aktivasyon alanları ile donatılacak. Bahse konu proje ile uzun yıllardır atıl durumda olan bir bölge daha sosyal yaşama hizmet eder hale getirilecek. Bursa’ya dair yatırım adımlarını hızlandıran Ankara’nın doğru kaynakları doğru noktalarda kullanması adına Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın uyumlu çalışmasını önemsiyoruz.

İnanıyorum ki, Büyükşehir kentle bütünleşmeye ve sokağı dinlemeye devam ettikçe daha güçlü projelere imza atacaktır. Ve Alinur Aktaş’ın başarısı da katlanacaktır…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.