Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir hizmet yapıyor, Nilüfer Belediye reklam !..

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 00:02

Bursa’nın yeni gelişim bölgesi olan Nilüfer ilçesi ile ilgili olarak siyasi çalışmalarını sürdüren AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Ufuk Ay, bugüne kadar gündeme getirilmeyen çok önemli bir konuya dikkat çekti. Ay, “Nilüfer’deki hizmetlerin yüzde 80’nini Büyükşehir Belediyesi yapıyor, yapılan hizmetlere Nilüfer sahip çıkıp reklamını yapıyor” dedi.

Nasıl oluyor bu iş?

Mahalli seçimlere sayılı günler kaldı. Bugünden itibaren geri sayım yaptığımızda 3 aylık bir süre var. Bu ayın sonunda 31 Ocakta belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili listeler seçim kurullarına verilecek ve resmi propaganda dönemi başlayacak. Seçmen listeleriyle ilgili olarak ise 4 Ocakta askı süresi başlayacak. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, siyasi partilerde de hareketlilik başladı.

AK Parti açısından Bursa’da muhalefette kaldıkları iki önemli ilçe var. Bunlar Mudanya ve Nilüfer. Mudanya ilçesinde bir önceki dönemde AK Parti iktidar idi. Aday tespiti veya başka nedenlerle kıl payı seçim kaybedildi. Nilüfer ilçesinde ise AK Parti 2004 senesinden bu yana seçimleri bir türlü kazanamıyor.  Genel merkezce yapılan çalışmalarda, Nilüfer ilçesinde halkla iletişim sıkıntısı belirlenmiş.

Bu iletişim konusunda, parti teşkilatlarından tutun da pek çok gönüllülere kadar sıkıntılar var. Özellikle de genel seçimlerde AK Parti’yi oy verip, mahalli seçimlerinde oy vermeyen ciddi bir seçmen kitlesi var. Bu durum sürekli tekrarlayınca, işin içinde başka işler aranır olmuş. Tabi, bu durum AK Parti’nin kendi iç meselesi.

Şimdi, gelelim biz önemli olan diğer konulara.

AK Parti ilçe başkanı Ufuk Ay, Nilüfer ilçesinde yaptıkları çalışmaları anlattı. İlçe yönetimi olarak, il başkanı Ayhan Salman’ın koordinatörlüğünde, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’la beraber ilçe genelinde sürekli etkinlikler düzenledikleri ve halkı ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ziyaretler sırasında ise karşılaştıkları önemli bir konuya dikkat çekti.

Mesela; Nilüfer ilçesindeki geniş caddeler, bulvarlar, yaya kaldırımları, alt yapı, kanalizasyon gibi işlemler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Nilüfer Belediyesi ve yönetimi, yapılan bu hizmet bölgelerindeki güzelleşme sonrasında ise “Belediyemiz çalışıyor, Nilüfer güzelleşiyor” şeklinde, bütün bu hizmetleri sanki kendi belediyeleri yapmış gibi halka lanse ediyor.

Bu birinci tespit.

Peki, başka tespitler neler?

Nilüfer ilçesiyle ilgili tanıtım filmleri ve çekilen fotoğraflara bakın. Hepsinde bulvarlar var. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı en önemli bulvar. Burası Nilüfer Belediyesi tarafından değil, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp, güzelleştiriliyor. Nilüfer Belediyesi, bölgedeki yeşil alanları ticarethaneye çeviriyor. Çocuk parkları restoran oluveriyor.

Özlüce, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı, 23 Nisan Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı, Görükle Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi Bulvarı yapımı ve düzenlemesi işleri tamamen Büyükşehir Belediyesinin hizmetleridir.

Nilüfer Belediyesi’nin tek yaptığı iş var.  Kaymakamlık ve Vergi Dairesi önündeki yolu kapatıp, altına yandaşlarına otopark yapmak. Vatandaşları araçlarını buraya park etmeye zorlamak ve halka eziyet çektirmek.

Yeşil alanlara kanunlara aykırı imarlar düzenleyip, kamu mallarını yandaş müteahhitlere kazanç kapısı haline getirmekten başka Nilüfer’e hizmetleri yoktur. CHP’li belediye gözünü hep hazine ve kamu mallarına dikmiş, bunları özel sözleşmelerle yapılaşmaya açmış ve imtiyazlı olarak yandaşlarına rant sağlamıştır. Bu hizmetlerin yanı sıra, Belediye bütçesini sıfıra düşürmüş, borçlarıyla CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi maaş ödeyemez duruma getirilip iflas ettirilmiştir.

Maalesef bu durum halkımızın gözünden kaçırılmakta, bir takım medya organları kullanılıp, iflas etmiş, bütçesi sıfırın altında kalmış, yapılan uygunsuz hizmetler ve ihalelerle ilgili pek çok konularda şikayetlere konu olmuş Nilüfer Belediyesi ve onun CHP’li başkanı çizilen toz pembe tablolarla korunmak istenmektedir. Nilüfer belediyesinin ağlanacak haline gülümseme adı altında kılıflar bulunup, halkın doğruları ve gerçekleri öğrenmesine kimse engel olamayacaktır.

31 Martta yapılacak olan seçimlerde Nilüfer’deki bu CHP’li zihniyet ve onun destekçileri tarafından oluşturulan rant ve vurgun düzeni sona erdirilecektir. Nilüfer ilçemizde AK hizmetlerden daha fazla faydalanmaya başlayacaktır.

İlçemizde halkımızın söylediği en önemli sorunlardan bir tanesi ise, CHP’li yönetimin, “AK Parti geldiğinde özgürlükleriniz sona erecek” şeklindeki iddialarıdır. AK Parti, 17 yıldır ülke yönetiminde ve hem genel hem de mahalli idarelerde iktidardadır. Özgürlük, hak, hukuk ve toplumun huzur-güveni için çalışan AK Parti’nin uyguladığı icraatlar ve yaptıkları ortadadır. Hizmet bölgelerinde, halkımızın kanunlar çerçevesinde özgürlük adına yaptıklarına hiçbir zaman engel olunmamıştır. Kimsenin, giyimi, kuşamı, özel hayatı ve yaşantısına kimse müdahale etmemektedir. Bursa’da Nilüfer dışında, AK Parti belediyesi tarafından yönetilen diğer ilçelerde yaşayan halkımızın, vatandaşlarımızın hangi özgürlükleri kısıtlanmış?  Böyle bir örnek yoktur. İnşallah, 31 Mart seçimleriyle bizler bu algıyı da yıkayacağız.

Evet, bu dönem Nilüfer ilçesindeki mahalli seçimlerle ilgili iddialı iki önemli siyasi görüş var. Ak Parti işi sıkı tutuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.